Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Служба
10/04/2014 14:29

Остання ніч «сутисківського тріо»

Понад місяць автовласники Вінниці потерпали від свавілля зловмисників: машини, залишені на ніч на подвір’ях багатоповерхівок, невідомі лиходії оббирали, як то кажуть, до нитки, навіть бензин зливали.

Із заяв жителів міста про крадіжки речей з їхніх автомобілів було зрозуміло: в обласному центрі орудує злочинна група, що має свій «почерк». Об’єк­том протиправних посягань спритників ставали машини, не обладнані сигналізацією. «Опрацьовували» їх ретельно: забирали те, що господарі залишали в салоні, знімали все, що можна було зняти.

Затримати крадіїв удалося наряду даївців та громадських активістів, які тієї ночі патрулювали вулиці Вінниці. Вартові порядку отримали орієнтування на автомобіль марки «Жигулі»: група осіб, що пересувалася цим витвором російського автопрому, щойно «обчистила» кілька автівок. Помітивши й зупинивши подібний до вказаного в орієнтуванні транспортний засіб, патрульні виявили в ньому автомагнітоли, ковпаки на колеса, кришки від бензобаків, емблеми, запчастини до різних машин, каністру з бензином та багато іншого. Звідки все це, водій «Жигулів» пояснити не зміг. Відмовилися від пояснень і двоє пасажирів.

Як встановили згодом, затримана трійця – жителі смт Сутиски Тиврівського району Він­ниччини. Ці парубки 19-ти, 20-ти та 22-х років час від часу навідувалися посеред ночі до обласного центру, щоб під прикриттям темряви «похазяйнувати» в чужих автівках. Викрадені речі збували в селах Тиврівського району – таким чином і заробляли собі на життя. За словами начальника Він­ницького міського відділу міліції Юрія Куцого, на рахунку «сутисківського тріо» – понад десяток обкрадених машин. Лише в ніч затримання від рук зловмисників постраждало четверо автовласників. Тож наступним «здобутком» молодиків, цілком імовірно, стане позбавлення волі на строк до п’яти років.

А доки триває слідство, очільник УМВС Вінниччини Олег Школьний відзначив громадських активістів, які допомогли затримати злочинну групу. Під час інструктажу спільних нарядів працівників міліції та їхніх помічників заступник начальника обласного управління Микола Загорулько вручив подяки самооборонівцям Олександру Реві та Артему Щербині, які вже тривалий час допомагають правоохоронцям пильнувати громадський порядок і безпеку дорожнього руху в нічну пору.

Ірина ДОБРОВОЛЬСЬКА, 

Вінницька обл.

друкувати
Додати коментар

Інші статті