Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Наші люди
31/03/2014 16:47

До перемог – із наставником-дільничним

Понад десятиліття дільничний інспектор Рівненського міськвідділу міліції Ігор Бєлік займається тхеквондо. І вже п’ять років правоохоронець передає свій досвід і любов до цього виду боротьби молодому поколінню – тренує малюків і підлітків у центрі бойових мистецтв «Червоний скорпіон».

Ігор змалечку хотів працювати в міліції. Та склалося так, що він здобув освіту за іншою спеціальністю. А після вишу пішов служити в армію, спершу як призовник, потім – за контрактом. У збройних силах юнак ствердився у своїх прагненнях і вирішив продовжити службу вже в лавах органів внутрішніх справ.

«Батьки та мій тренер із бойових мистецтв підтримали мене, – згадує лейтенант міліції Бєлік. – Тож я, не вагаючись, попрямував до Рівненського міськвідділу, де успішно пройшов співбесіду». Незабаром доброволець поїхав учитися до Волинського училища професійної підготовки працівників міліції. І от уже понад рік Ігор працює на посаді дільничного інспектора. Щоденна робота йому до снаги. А поза службою 27-річний офіцер лишається вірний своєму хобі – тхеквондо, яким захопився ще в юнацькі роки.

Після роботи молодий правоохоронець поспішає до спортзалу. Без бойових мистецтв він уже не уявляє свого життя. Крім того, його чекають близько двох десятків вихованців, що займаються в секції тхеквондо.

Голова рівненського центру бойових мистецтв «Червоний скорпіон» Ігор Понарін високої думки про Бєліка. «Знаю його десять років – з того дня, як він прийшов до нашого центру, – каже Ігор Васильович. – Завдяки наполегливості цей юнак за три роки став призером чемпіонату України з бойового мистецтва, тоді як більшість спортсменів досягають таких результатів лише за 5-6 років тренувань». Наступним досягненням здібного борця став чорний пояс із тхеквондо. А згодом він почав допомагати тренувати малечу.

Міліцейська служба лишає мало часу для спортивного захоп­лення. Та при нагоді офіцер долучається до тренувального процесу. Спільні зусилля двох Ігорів – Понаріна та Бєліка – дають позитивний результат. Прикладом такої плідної праці є досягнення вихованців клубу. Зокрема, 14-річна Надія Корніюк наприкінці минулого року стала переможницею чемпіонату України з тхеквондо у віковій категорії від 14 до 17 років. У вересні вона, разом зі ще двома рівненськими спорт­с­менами, представлятиме нашу країну на чемпіонаті Європи. «Ігор багато уваги приділяє постановці ударів, – розповідає Надійка. – Його поради часто допомагають мені на змаганнях».

До речі, хобі сприяє дільничному Бєліку в його роботі. «Інколи до мене звертаються батьки „важких” підлітків із проханням допомогти їхнім дітям, – ділиться досвідом правоохоронець. – Я заохочую молоде покоління до спорту, запрошую до нашого цент­ру бойових мистецтв. А побувавши у “Червоному скорпіоні”, хлопчаки свідомо роб­лять вибір на користь здорового способу життя і спорту».

Олена ДУДКО, Рівненська обл.

друкувати
Додати коментар

Інші статті