Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Служба
20/03/2014 15:27

Врятували від загибелі цілу родину

Під час нічного патрулювання в селищі Черняхові, що на Житомирщині, члени спільного наряду міліції та громадськості помітили пожежу в одному з будинків і вчасно запобігли трагедії.

Близько другої години ночі пат­рульні побачили в небі полум’яну заграву – горів будинок на одній із вулиць селища. «Вогонь встиг охопити ледь не половину хати й увесь дах, густий дим валував із того величезного „багаття”, – розповідає дільничний інспектор Черняхівського райвідділу міліції Юрій Гаврилаш. – Ми разом із громадсь­кими активістами кинулися до вікон із того боку садиби, куди ще не добралася нещадна стихія: стукали в шибки, щоб розбудити господарів». Та зсередини ніхто не озивався. Тоді правоохоронці та їхні громадські помічники вирішили вибити вхідні двері.

«Ми прокинулися від грюкоту, – згадує господар обійстя Володимир Іванович. – Ніхто з нас одразу не втямив, що відбувається. Про те, що горить оселя, дізналися від несподіваних гостей – наших рятівників. Напередодні в нас лишилися на нічліг родичі, які помагали в приготуваннях до похорону: наступної днини мали поховати мого старшого сина. Якби не нагодилися патрульні, то хоронили б не його одного… Спасибі вам, добрі люди, що врятували!».

Правоохоронці разом з погорільцями винесли з будівлі документи та цінні речі. Тим часом на виклик прибули пожежники, які приборкали вогонь. Однак він встиг повністю знищити прибудову та дах хати. Причини пожежі встановлюють експерти.

«Спільні наряди щодня патрулюють на вулицях найбільших населених пунктів нашого району, – розповідає начальник Черняхівського РВ міліції Ігор Скидан. – Тієї ночі патрульні, без перебільшення, врятували від загибелі шестеро осіб. Якби не їхня пильність, пожежа закінчилася б для цієї родини трагедією». За словами керівника райвідділу, усі члени спільного патруля будуть заохочені.

Наталя ТИМЧУК, 

Житомирська обл.

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті