Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Служба
20/03/2014 15:25

Полум’я до лісу не дісталось

Спалення торішньої трави на полі ледь не призвело до пожежі в лісовому заказнику національного значення, що в Шосткинському районі Сумщини. Вогонь вдалося вчасно зупинити завдяки міліціонерові та екологові.

Того дня інспектор дозвільної системи Ігор Ляшенко разом із працівником екологічної інспекції Володимиром Дзюбою саме були в рейді з виявлення браконьєрів, що полюють на пернату дичину. У полі, що неподалік одного із сіл Шосткинського району, вони помітили дим – горіла суха трава. Під’їхавши ближче, Ляшенко й Дзюба зрозуміли: полум’я швидко поширюється в напрямку лісового заказника. Не гаючи ні хвилини, чоловіки взялися гасити пожежу підручними засобами. Але вогонь не здавав позицій.

«Ми зв’язалися по мобільному з керівництвом району й попросили про термінову допомогу», – розповідає Ігор Ляшенко. Уже за кілька хвилин п’ятеро місцевих громадян долучилися до протипожежної операції. Спільними зусиллями вогняну стихію приборкали. На щастя, вона не встигла дістатися лісу. За словами екологів, якби вогонь перекинувся на дерева, то завдав би значної шкоди місцевій природі.

Тетяна МЄНЯЙЛО, Сумська обл.

друкувати
Додати коментар

Інші статті