Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Служба
13/03/2014 15:57

Замість пасажира – коноплі

Заводський райсуд м. Миколаєва присудив дев’ять та одинадцять років позбавлення волі з конфіскацією майна двом «винахідливим» перевізникам наркотиків з Кіровоградщини.

У квітні 2012 року працівники лінійного відділу на ст. Миколаїв УМВС на Одеській залізниці затримали групу наркоділків, які намагалися перевезти в пасажирському потязі зі сполученням «Миколаїв – Москва» велику партію канабісу до столиці Російської Федерації. Заздалегідь розфасований наркотичний засіб і залізничний квиток 30-річний кур’єр отримав у м. Новомиргороді Кіровоградської області від організатора контрабанди. Діставшись станції, чоловік завчасно зайшов у своє купе, заховав заборонений багаж у міжстельовий люк вагона й незадовго до відправлення залишив потяг.

Коли поїзд рушив, провідник виявила не лише відсутність пасажира, а й залишені в купе підозрілі предмети. Про це вона повідомила бригадиру потяга, який і викликав правоохоронців. Знайдені поліетиленові згортки зовні нагадували снаряди, тому на найближчій станції поїзд зупинили, а пасажирів евакуювали. Однак у пакунках замість вибухівки працівники міліції виявили наркотики завважки майже 6,5 кг. 

Протягом доби правоохоронці встановили та затримали перевізника, а згодом і 41-річного організатора контрабанди.

«Суд визнав спільників винними у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та ч. 3 ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів) КК України, й призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі з конфіскацією майна на строк 11 років – організатору та 9 років – кур’є­ру», – розповів начальник ЛВ на ст. Миколаїв полковник міліції Микола Сіваченко.

Володимир ПАВЛІЧЕНКО, 

Одеська обл.

друкувати
Додати коментар

Інші статті