Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Служба
13/03/2014 15:56

Синдикат продавав «запчастини»

П’ятьох осіб, яких підозрюють у розповсюдженні наркотиків, затримали працівники Управління боротьби з організованою злочинністю. Жителі Калуша Івано-Франківської області та Тернополя, до слова, неодноразово судимі, організували канал надходження та збуту напівсинтетичного опійного препарату «Субутекс».

Як розповіли в УБОЗ УМВС Тернопільської області, на територію регіону «дурман» доправляли з Калуша. Яким чином він потрапляв на Івано-Франківщину, нині встановлюють, проте достеменно відомо, що товар привозили з-за кордону.

Загалом діяльність угруповання охоп­лювала весь західний регіон України. Окрім того, що спільники реалізовували сильнодійний препарат наркозалежним, подеколи партії «Субутексу» переправляли й до місць позбавлення волі. 

Оперативники встановили: тернопільські учасники «наркосиндикату» замовляли в калуських «колег» партії вартістю 10 тис. – 15 тис. гривень. Бізнес був вигідний, адже роздрібні торги забезпечували майже стовідсотковий прибуток. Попри масштаби «підприємництва», діяли члени групи дуже обережно. Наркотики називали запчастинами, гроші перераховували на банківські рахунки, а розповсюджували товар, користуючись послугами фірм експрес-доставки чи передаючи посилки водіями рейсових автобусів. 

Такі заходи перестороги дали змогу спільникам майже два роки діяти безкарно. Щоправда, 2013-го тернопільські правоохоронці схопили на гарячому одного з ділків, але слідство та розгляд справи в суді, що нині триває, не завадили йому продовжувати кримінальну діяльність.

Цього разу працівники міліції домоглись ізоляції учасників угруповання на час слідства. Усім їм як запобіжний захід обрано арешт. Під час затримання в підозрюваних вилучили наркотичні засоби, 20 тис. гривень, здобутих злочинним шляхом, холодну зброю та понад 20 мобільних телефонів. Розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 КК України.

Сергій КРЕТА, Тернопільська обл.

друкувати
Додати коментар

Інші статті