Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Наші люди
11/03/2014 17:10

Тандем професіоналів

Наталія Кліманська, начальник гінекологічного відділення Центральної полік­лініки МВС України, на медичну сферу була зорієнтована вже змалечку: мама працювала фармацевтом, брат – стоматологом. Тож цілком закономірно, що у шкільні роки дівчинка відві­дувала медичний гурток, а вищу освіту здобувала в медінс­титуті. Вибір був зроблений на користь вишу в Одесі, а визначитися зі спеціальністю допоміг візит до пологового залу. Ставши свідком дива народження нового життя, Наталія була приголомшена. Тоді й вирішила, що допомагатиме жінкам відчути щастя материнства. Закінчивши факультет акушерства та гінекології, лікар Кліманська вже майже три десятиліття у професії, без якої не уявляє свого життя.

У відділенні гінекології ЦП МВС України Наталія Олександрівна почала працювати 1995-го, а вже за п’ять років – очолила цей підрозділ. Прагне допомогти кожній жінці, яка з тих чи інших причин потрапила до її кабінету. На прийом приходять працівники міліції, члени їхніх родин, пенсіонери ОВС – люди різного віку, з різними долями й проблемами. І кожній пацієнтці є за що дякувати лікареві Кліманській. У чому ж полягає запорука її професійного успіху? «Щоб допомогти людині, потрібно знайти з нею спільну мову. Ефективне лікування починається з довіри між лікарем і пацієнтом, – ділиться сек­ретами пані Наталія. – Ви знаєте, можливість виговоритися, порада потрібні людині не менше, а іноді й більше за ліки».

Повністю поділяє погляди Наталії Олександрівни її незмінна помічниця – медсестра Світлана Лігоцька. У відділення гінекології Кліманська та Лігоцька, випускниця Київського мед­училища № 4, прийшли одночасно. «Ми порозумілись у перші ж хвилини знайомства, – розповідає Світлана Василівна. – І ось уже скільки років злагоджено працюємо». До речі, місце роботи й відповідальне ставлення до своїх обов’язків – не єдине, що об’­єднує жінок. «У нас однакові життєві погляди, вподобання, та й за знаками зодіаку ми сумісні!» – з усмішкою додає медсестра.

Останні кілька років жінки стали напарницями й у відпочинку. Наталія Олександрівна, яка дуже любить подорожувати, залучила до цікавого хобі й Світлану Василівну. Разом вони вже здійснили кілька вояжів Україною й до близького зарубіжжя. Відповідаючи на запитання: «Де сподобалося найбільше?», знову були одностайні – у Львові. «Це дивовижне місто зачаровує – хочеться повертатися туди знову й знову», – захоплено розповідає лікар Кліманська.

друкувати
Додати коментар

Інші статті