Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Наші люди
11/03/2014 17:09

За чарівним образом – сила й воля

У суспільстві побутує думка, що служба в міліції – це суто чоловіча робота. Однак практика засвідчує: в органах внут­рішніх справ працює багато жінок, яких не злякали ненормований робочий день, постійні чергування, тривалі відрядження та інші труднощі правоохоронної служби. Такі представниці прекрасної статі не лише не поступаються колегам-чоловікам у професіоналізмі, витримці та самовідданості, а й залишаються при цьому справжніми жінками, гідними любові та поваги. Наша розповідь – про одну з них. Знайомтесь: заступник командира патрульної служби Роменського міськвідділу міліції Сумщини старший лейтенант міліції Наталя Рубець.

Дивлячись на цю струнку, гарну й усміхнену дівчину, спочатку не віриш, що вона працює в міліції, та ще й керує чоловічим колективом. Але за ніжним і романтичним зовнішнім образом Наталі прихована сильна й вольова особистість. Ще в останніх класах школи вона вирішила стати правоохоронцем. Це було для її батьків цілковитою несподіванкою – до того ніхто з їхньої родини не пов’язував свого життя зі службою в ОВС.

«Мама з татом підтримали мій вибір, хоча спочатку вважали, що рішення одягти міліцейський однострій – то моя юнацька примха, – згадує співрозмовниця. – Тож спершу я закінчила економічний інститут й отримала диплом технолога, і вже потому подала документи в Харківський національний університет внутрішніх справ».

Наталя з дитинства займалася легкою атлетикою, що неабияк допомогло їй під час складання вступних іспитів: фізична підготовка – один із профільних предметів у міліцейських вишах. Після закінчення нав­чання дівчина повернулася до рідних Ромен, де їй запропонували посаду дільничного інспектора. Офіцер згадує перший робочий день, коли із власними візитівками вирушила по домівках знайомитись із жителями «своєї» території: «Реакція людей була неоднозначною – хтось усміхався, а хтось дивувався: як це така молоденька, і раптом дільничний?».

За півтора роки служби «шерифом» молодому фахівцеві довелося мати справу із сотнями людських проблем: розбиралася із чужими негараздами, допомагала порадами, відновлювала справедливість, караючи тих, хто чинив зло...

«В юності службу в міліції я уявляла лише по фільмах та книжках – як суцільну романтику й нескінченні пригоди, – розповідає Наталя. – Усе легко й просто. За одну серію можна і злочин розкрити, і з друзями цілий вечір просидіти, і навіть своє кохання зустріти та заміж встигнути вийти. Реальна ж робота правоохоронця зовсім інша: ти завжди повинен бути, як то кажуть, у бойовій готовності. Немає різниці, день чи ніч, будні чи свята. Доводиться і ночувати на роботі, і на вихідних виїздити на службу…».

Молодий офіцер щоденною копіткою працею доводила: вона може впоратися з дорученою справою не гірше за колег-чоловіків. Незабаром керівництво міськвідділу оцінило таку наполегливість «новенької» і призначило її заступником командира патрульної служби. Звісно, спершу дівчина мала певні побоювання, що майбутні підлеглі не сприймуть її як керівника, адже вона працює в міліції лише два роки. Тим паче, у її підпорядкуванні опинилися представники протилежної статі – інспектори патрульної служби, з якими треба було проводити заняття, інструктажі, повчати їх…

«Без складнощів не обійшлося, – каже Наталя. – Деколи впадала у відчай: голова йшла обертом від такої кількості роботи. Але поруч були люди, які завжди підтримували в скрутну хвилину. Я дуже вдячна начальнику міськвідділу Юрію Миколайовичу Яровому та його заступникам Андрію Васильовичу Поповиченку, Олександру Олексійовичу Линтварьову, Марині Вікторівні Давиденко. Я люблю свій дружній колектив: у патрульній службі нашого міськвідділу працює 19 осіб. Ми всі наче одна родина, допомагаємо одне одному».

Саме колеги офіцера висловили побажання, щоб Наталя Рубець взяла участь у фотоконкурсі «Краса в погонах», організованому обласним УМВС спільно з сумським часописом «Ваш шанс» до 8 Березня. Вони активно голосують за свою «висуванку» й переконані, що представниця Роменського міськ­відділу здобуде титул найвродливішої дівчини міліції Сумщини.

Ельвіра БІГАНОВА, 

Сумська обл.

друкувати
Додати коментар

Інші статті