Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Наші люди
11/03/2014 16:57

Ще одне офіцерське життя обірвала куля

Другого березня в медичному закладі Києва обірвалося життя старшого помічника начальника оперативного відділення штабу Ок­ре­мої Слобожанської бригади внутрішніх військ МВС України, дислокованої в Харкові, майора Віталія Миколайовича Захарченка.

31-річний Віталій Захарченко з дитинства мріяв про офіцерські погони, тому після школи вступив до Військового інституту внут­рішніх військ МВС України. Отримавши лейтенантські зірочки, проходив службу у військах правопорядку на посадах від командира взводу до заступника командира батальйону. З 2011 року – старший помічник начальника оперативного відділення штабу.

Останнім часом разом зі своїми побратимами Віталій виконував завдання з охорони громадського порядку в столиці. 19 лютого 2014 року, стоячи в першій шерензі бойового порядку, прикриваючи від куль товаришів та юних солдатів строкової служби, Віталій Миколайович дістав вогнепальне поранення з ураженням правої плечової кістки та проникаюче поранення черевної порожнини з ушкодженням печінки, шлунка та кишківника.

Медики до останнього боролися за його життя. Після проведеної операції Віталій Захарченко перебував у вкрай тяжкому стані. Рідні та побратими з надією чекали на його одужання, але 2 березня о 2 годині серце мужнього офіцера зупинилося...

Досвідчений і відданий своїй справі офіцер користувався повагою та авторитетом серед колег. Доброзичливий та порядний, він до останнього подиху залишався вірним Військовій присязі. Люб­лячий чоловік та батько, весела й життєрадісна людина, готова будь-якої миті прийти на допомогу ближньому.

Увесь особовий склад внутрішніх військ МВС України глибоко сумує з приводу смерті колеги й висловлює співчуття рідним і близьким загиблого офіцера. Пам’ять про бойового побратима вічно житиме в наших серцях.

 

Прес-служба ВВ МВС

друкувати
Додати коментар

Інші статті