Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Наші люди
11/03/2014 16:54

Останнє чергування

Другого березня, близько 2-ї години ночі, на посту дорожньо-патрульної служби, що на Броварському проспекті, невідомі впритул розстріляли патруль Держ­автоінспекції. Загинули троє інспекторів ДАІ – старший лейтенант міліції Сергій Ригун, старший прапорщик міліції Олександр Куліковський та старший сержант міліції Ігор Мазур. 

За попередньою інформацією, троє невідомих відкрили вогонь з автоматичної вогнепальної зброї на ураження. Працівники ДАІ загинули на місці. Зловмисники, забравши їхню зброю, втекли на автомобілі «ДЕУ Ланос» у напрямку Броварів. 
Водій, який став випадковим свідком цієї події, передав патрулю Державтоінспекції Дніпровського району столиці дані про автомашину нападників. Усі наряди ДПС ДАІ були орієнтовані на розшук зловмисників. Через деякий час один із нарядів побачив розшукуване авто й розпочав переслідування. Під час погоні правоохоронці застосували зброю. На повороті до села Зазим’я переслідувана автівка вилетіла в кювет. Трьом невідомим, які перебували в ній, вдалося втекти в ліс. Під час огляду «Ланоса» були виявлені вогнепальна зброя, сумка з бойовими набоями та викрадені номерні знаки різних областей країни.
Інформацію про цю подію внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань. Розпочато кримінальне провадження за ст. 115 КК України. 
Державтоінспекція України звертається до громадян із закликом надати допомогу правоохоронцям у пошуках зловмисників. Якщо ви маєте будь-яку інформацію про вчинений злочин, телефонуйте до чергової частини ДАІ (044) 272-36-60 або на лінію «102».
4 березня весь особовий склад столичної Державтоінспекції попрощався із загиблими колегами.
На території полку ДПС ДАІ зібрались працівники столичної Держ­автоінспекції та колеги з Київської області, керівництво Департаменту ДАІ МВС України, керівництво столичного Главку міліції, представники майже всіх підрозділів київської міліції і, звичайно, рідні та близькі загиблих. Їм було найважче, адже ще кілька днів тому вони бачили своїх синів, чоловіків, братів та батьків живими й здоровими... Немає слів, які можуть передати біль, що відчувають рідні розстріляних правоохоронців. Немає слів втіхи, які можуть заспокоїти й пояснити, чому так сталося.
Люди несли квіти, висловлювали співчуття близьким і, не соромлячись, плакали…
Після церемонії прощання поховальна процесія в супроводі екіпажів ДАІ та УДСО вирушила на малу батьківщину загиблих, де вони будуть поховані: у Хмельницьку, Житомирську та Київську області.
Пам’ять про полеглих колег назавжди залишиться в наших серцях!
Прес-служба ДДАІ МВС
Допомогу сім’ям загиблих працівників Державтоінспекції можна надати, перерахувавши кошти на розрахунковий рахунок 2625703500001 у ПАТ «Банк Київська Русь».
МФО: 319092
Код ЄДРПОУ: 24214088
Призначення платежу №к/р 26257250813001 
«Допомога сім’ям загиб­лих працівників ДПС».
ДДАІ МВС України    

друкувати
Додати коментар

Інші статті