Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Служба
25/02/2014 10:57

Шукали крадіїв, врятували з полум’я

Для Юрія та Світлани, жителів села Підруддя Овруцького району Житомирщини, 5 лютого стало другим днем народження. А працівники карного розшуку райвідділу міліції віднині для них – названі батьки.

«Напередодні ми отримали  пові­дом­лення про крадіжку в селі. Отож прибули до Підруддя, щоб з’ясу­вати обставини злочину, виявити причетних до нього осіб або випадкових очевидців», – розповідає начальник сектору карного розшуку Овруцького РВ УМВС Житомирщини Сергій Поліщук. Разом з оперуповноваженим Андрієм Купрійчуком він обходив оселі й розпитував місцевих жителів. Правоохоронці постукали до одного з будинків. Гуркіт усередині свідчив, що там хтось є. Однак вартові порядку так і не дочекалися, щоб їм відчинили. Вирішили обійти будинок – і помітили, що з вікон клубочиться дим…

За мить правоохоронці вже вибили двері. Крізь густу димову завісу міліціонери ледве розгледіли чоловіка та жінку, що нерухомо лежали на підлозі. Винісши непритомних погорільців у двір, рятівники в погонах викликали «швидку» та пожежників, і взялися надавати першу медичну допомогу потерпілим.

…Пожежу швидко загасили. Будинок уцілів. Вогонь знищив лише деякі меблі та домашні речі. 27-річний чоловік – господар оселі – швидко прийшов до тями й від госпіталізації відмовився. А от його 26-річна співмешканка в тяжчому стані була доставлена в реанімаційне відділення районної лікарні. Нині загрози життю потерпілої немає. Причини пожежі з’ясовують фахівці.

Як повідомив начальник УМВС України в Житомирській області Анатолій Лазарев, працівників Овруцького РВ УМВС Сергія Поліщука та Андрія Купрійчука за виявлену мужність та врятовані життя рекомендовано до удостоєння державною нагородою.

Наталя ТИМЧУК, Житомирська обл.

друкувати

Коментарi