Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Наші люди
06/08/2013 14:51

Захоплення з армійським корінням

Ігор Первой, начальник відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків Маріупольського МУ ГУМВС України в Донецькій області, значну частину життя присвятив службі в міліції, але про зміну виду діяльності ніколи й не думав. А юнацьке прагнення стати мореплавцем досвідчений оперативник втілив у цікавому хобі – судномоделюванні. 

Майор Первой ніколи не шукав легких шляхів. Перше місце його роботи – підручний сталевара. Строкову службу проходив там, потрапити куди на три роки охочих були одиниці, – на Чорноморському флоті. На борту бойового корабля, що конвоював радянські судна, юнак не лише побачив заморські країни, а й брав участь у бойових діях у Перській затоці. Там гартувався чоловічий характер, міцніли витривалість і дисциплінованість. Згодом ці риси стали в пригоді Ігореві в підрозділі карного розшуку, де розпочалася його кар’єра в правоохоронних органах. А разом із професійним досвідом розшуковець здобував навички й в іншій, не менш улюбленій справі – судномоделюванні.

Це захоплення цілком доречно порівняти з ювелірним мистецтвом, бо воно вимагає неабиякої посидючості й скрупульозності. А натомість допомагає правоохоронцеві забути про всі клопоти й згадати юнацькі роки на флоті, які, власне, і спонукали чоловіка зайнятися моделюванням. «Я повністю відволікаюсь від повсякдення й наче переміщаюсь на цей корабель», – каже він. Ігор старанно створює десятки мініатюрних деталей, які з точністю повторюють реальні предмети. Вправні руки оперативника перетворюють шматочки звичайної фанери на крихітне гарматне знаряддя. Потому ці деталі будуть розміщені в спеціальних гарматних портах. Їх у бойового фрегата «Вік­торія», над яким нині йде робота, десятки. Щоб заповнити всі, знадобиться не один місяць копіткої роботи. На будівництво всього корабля може піти рік, а то й більше. Приміром, галеон «Джованні Батіста», що нині гордо красується в тихій домашній гавані маріупольського міліціонера, створювався два роки. А вже незабаром «малу флотилію» Ігоря Первого поповнять два чергові експонати, адже паралельно з «Вікторією» майор натхненно збирає ще один знаменитий вітрильник – «Баунті».

Вікторія ГУЦ, 

Донецька обл.

друкувати
Додати коментар

Інші статті