Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Наші люди
06/08/2013 14:50

У кожній вишивці – часточка душі

Робота бійців груп затримання Державної служби охорони – дуже ризикована: виїжджаючи на виклик, вони ніколи не знають, що їх чекає. Зняти напруження після нелегких робочих буднів доволі часто допомагає цікаве хобі. Оригінальний спосіб релаксації, як для працівника ОВС, винайшов старшина міліції Юрій Кравченко з групи затримання Голосіївського відділу УДСО при ГУМВС України в м. Києві – він вишиває.

Старшина Кравченко, що родом із селища Борщева Баришівського району Київщини, зацікавився вишивкою ще в шкільні роки. «На заняттях із трудового навчання хлопчаки-однокласники мали справу з деревом, іншими «чоловічими» матеріалами, а я залюбки спостерігав, як прекрасна половина класу старанно працювала голками», – згадує Юрій. Зрештою спробував сам – і вийшло непогано.

Після школи хлопець закінчив професійно-технічне училище, потому подався до армії. Під час служби у Збройних силах до голки не брався. А згадав своє хобі, коли почав працювати в лавах міліції. «До Держслужби охорони мене привела доля», – розповідає Кравченко. А сталося це 2004-го. Тільки-но повернувшись з армії, юнак навідався до Києва. Він якраз гуляв із братом вулицями столиці, як помітив патрульну машину Голосіївської ДСО. «Хлопці виїжджали на зміну, – згадує нинішній держохоронець. – Знаєте, саме тієї миті в мене й виникло бажання стати частиною цієї структури». І вже незабаром рішучий претендент був у лавах міліції охорони.

«Моя робота вимагає постійної концентрації уваги. Цього ж  потребує й хобі – вишивка. Але ж то зовсім інше, тому за вишиванням я морально відпочиваю», – каже старшина.

У творчому доробку Юрія вже близько сотні робіт. Однак продати хоча б одну з них автор відмовляється: «У кожну картину вкладена часточка душі, а торгувати нею не годиться». Колекція вишитих картин, серед яких є й гаптовані ікони, прикрашає оселю Кравченків, створює особливу атмосферу. До речі, вона продовжує поповнюватися. Адже, натхненна прикладом чоловіка, за голку взялась і дружина. «Нині вона вже стала майстринею», – з гордістю каже Юрій. І додає: віднедавна пробує себе у вишивці й донечка. Що ж до глави сімейства, то він у найближчому майбутньому хоче власноруч створити справжню українську вишиванку.

Наталія БАЮРКО, 

м. Київ

друкувати
Додати коментар

Інші статті