Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Актуально
14/07/2013 18:26

ЗВЕРНЕННЯ ветеранів органів внутрішніх справ України до працівників органів внутрішніх справ та військовослужбовців внутрішніх військ МВС України

Звернутися до Вас від імені двохсот п’ятнадцяти тисяч ветеранів та пенсіонерів органів внутрішніх справ нас змусила си­туація, спричинена окремими ганебними вчинками працівників органів внутрішніх справ, що викликали широкий суспільний резонанс.

Ми, ветерани міліції, як і все населення України, вкрай обурені подією у смт Врадіївка Миколаївської області, яка сталася за участю осіб у міліцейських погонах.

Нам, хто пройшов дорогами Великої Вітчизняної війни, подолав повоєнне лихоліття, вистояв у боротьбі з розбурханим атомом під час Чорнобильської катастрофи, витримав випробування на стійкість та вірність обов’язку в «гарячих точках» планети, не скорився перед розгулом злочинності в 1990-ті роки, важко пригадати подібний дикунський вчинок, скоєний працівниками міліції. Те, що вчинили працівники Врадіївського райвідділу, зводить нанівець усе хороше, що роблять заради блага людей віддані своїй справі працівники органів внутрішніх справ та військовослужбовці внутрішніх військ.

Зрозуміло, що такі неприпустимі випадки вкрай негативно позначаються на іміджі всього правоохоронного відомства. Вони вносять розбрат між мілі­цією й народом.

В історії міліції України чимало славетних сторінок. Ми не допустили кровопролиття, яке могло статися через протистояння політичних сил у перші роки Незалежності України. Працівники міліції на високому професійному рівні забезпечили правопорядок під час проведення чемпіонату Європи 2012 року з футболу. На високу оцінку заслуговують дії міліції цьогорічної зими під час аномальних снігопадів. Працівники міліції, військовослужбовці внутрішніх військ, курсанти вищих навчальних закладів системи МВС України, не шкодуючи сил і часу, приходили людям на допомогу за першої потреби.

Маємо нагадати: виконуючи свій службовий обов’язок, за роки Незалежності нашої держави віддали своє життя 1 013 працівників органів внутрішніх справ, дістали поранення – 7 500. Це свідчить про героїзм та самовідданість тих, кому народ довірив пильнувати свій спокій.

Упевнені, що міліція України, як невід’ємна частина українського народу, завжди захищала й захищатиме особисту та майнову безпеку громадян, їхні права і свободи.

Шановні працівники 

органів внутрішніх справ !

Закликаємо Вас продовжувати та збагачувати славетні традиції, закладені старшими поколіннями української міліції. З честю дотримуйтеся Присяги на вір­ність українському народові!

Працюйте так, щоб громадяни України бачили в кожному з Вас справедливого, надійного захисника, товариша й партнера, вірили в законність та об’єктив­ність Ваших дій, а Ваші рідні й друзі пишалися Вами.

Ми впевнені в об’єктивному й неупередженому розслідуванні цієї події, що дасть підстави покарати винних за всією суворістю Закону.

Водночас звертаємося до ветеранів органів внутрішніх справ із проханням активніше долучатися до професійного становлення та виховання молодих працівників, передавати їм набутий за роки служби досвід.

Віримо, що Ви, кому держава довірила захищати Закон, докладете всіх зусиль для забезпечення правопорядку в нашому суспільстві та гарантування безпеки людей. Лише за таких умов громадяни будуть упевнені у своєму майбутньому.

Пам’ятайте, що найвища оцінка діяльності української міліції – довіра народу.

Від імені 215 тисяч ветеранів органів внутрішніх справ:

Голова Всеукраїнської Асоціації «Чорнобиль» органів та військ

МВС України, генерал внутрішньої служби України  В. В. ДУРДИНЕЦЬ

Генеральний директор Національного музею «Чорнобиль» МВС України, генерал внутрішньої служби України  І. Д. ГЛАДУШ

Президент Української секції Міжнародної поліцейської асоціації, генерал внутрішньої служби України  А. В. ВАСИЛИШИН

Голова Асоціації ветеранів МВС України, генерал-лейтенант міліції 

у відставці  В. М. КОРНІЙЧУК

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті