Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Наші люди
16/06/2013 14:33

«Шериф» із маленької Венеції

Уже дев’ять років поспіль навесні капітан міліції Олег Сухоруков виїздить на територію свого обслуговування в човні.

Дорога крізь соснові ліси веде нас до селища Радуля, що в Ріпкинському районі Чернігівщини. А там – краса незайманої природи й відчуття повернення в дитинство. Здається, що ми десь на краю світу, і стає навіть трохи лячно: а раптом якась біда станеться? Хто почує і прийде на допомогу?

Однак відчуття тривоги минає одразу, тільки-но ми зустрічаємо місцевого дільничного інспектора: усміхнений і впевнений у собі, він чекає нас біля селищної ради. Капітан міліції Олег Сухоруков дев’ять років живе і працює в Радулі, а отже, добре знає і місцевість, і всіх жителів. Його дільниця простяглася на 40 кілометрів, а це – 13 населених пунктів. Всі вони розташовані вздовж однієї дороги, що значно полегшує транспортне питання – інспектор може швидко дістатися будь-якого з них скутером.

А от навесні «шериф» пересідає в човен – у цей час стародавній Радуль нагадує маленьку Венецію. Після зими, щоб дістатися з одного кінця селища в інший, треба, приміром, у центрі роззутися й іти по коліно у воді, а далі – чекати переправи човном або долати відстань у забродах. Вода зазвичай спадає наприкінці травня, тож землю засаджують у першій декаді червня. Радульці сприймають усе це по-філо­софськи: мовляв, ми нікуди не поспішаємо, а картопля до осені виросте.

Зважаючи на таку специфіку населеного пункту, голова селищної ради й дільничний – чи не найголовніші люди в Радулі, а під час повені – і поготів. Адже Олег Сухоруков своїм човном постійно заїжджає навіть у найвіддаленіші куточки території обслуговування, щоб дізнатися: чи все гаразд, чи не потрібна допомога? Як жартують місцеві жителі, у них у селищі без «шерифа» й вода не освятиться. А якщо серйозно, то інспектор свою роботу знає і від його пильного ока ніщо не приховається. Високий професіоналізм дільничного відзначають як радульці, так і керівництво Ріпкинського райвідділу, яке називає Олега Сухорукова взірцем для інших вартових порядку.

Сергій БРИЛЬ, 

Чернігівська обл.

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті