Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Актуально
21/04/2013 13:04

Міністр зустрівся із послом США

Під час зустрічі Віталія Захарченка та Джона Теффта представлено нового аташе з правових питань Посольства США в Україні Джеймса Прайса.

 

За словами Надзвичайного та Повноважного посла США в Україні Джона Теффта, Джеймс Прайс – один із найкращих представників правоохоронних органів Сполучених Штатів.

– Він має багаторічний досвід роботи не лише в Америці, а й на міжнародній арені. За час своєї кар’єри пан Прайс працював на різноманітних напрямах правоохоронної діяльності та з честю продовжить свою службу в Україні, – зауважив Джон Теффт.

Плідна співпраця правоохоронних органів України та Сполучених Штатів Америки триває з 2002 року. Вона регламентована Меморандумом про взаєморозуміння між Урядами обох країн. Упродовж цього часу МВС України спільно з Посольством США в нашій державі зробили чимало: створено програмно-технічну інфраструктуру для забезпечення оперативно-розшукової діяльності підрозділів міністерства; проведено навчальні тренінги з підготовки фахівців у сфері внутрішньої безпеки, боротьби з корупцією та протидії кіберзлочинності.

– Ми зацікавлені в продовженні вивчення досвіду Сполучених Штатів Америки у сфері захисту інтелектуальної власності та боротьби з кіберзлочинністю, адже в нинішніх умовах це питання актуальне не лише для нашої держави, а й світу в цілому, – зазначив Віталій Захарченко.

Крім того, під час зустрічі міністр внутрішніх справ України та Надзвичайний і Повноважний посол США в нашій країні обговорили питання щодо протидії торгівлі людьми та боротьби з незаконним обігом наркотиків.

– Переконаний, що новий аташе з правових питань пан Прайс продовжить і вдосконалить той рівень співпраці, що ми маємо його тепер, а правоохоронне відомство України в межах компетенції готове й надалі вживати всіх потрібних заходів для вчасного й повноцінного реагування на звернення американської сторони, – на завершення сказав міністр.

Лариса ТИЩЕНКО, м. Київ.

Фото Дмитра БАТИРЕНКА

 

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті