Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Актуально
20/01/2013 17:13

Громадська безпека базується на профілактиці

Оцінка організації службової діяльності обласних підрозділів міліції громадської безпеки із забезпечення правопорядку і профілактики правопорушень упродовж 2012 року та завдання на рік нинішній – таким був порядок денний наради, яка зібрала керівний склад цих підрозділів. Захід пройшов під головуванням заступника міністра внутрішніх справ Віктора Ратушняка.

«Нині, зважаючи на реалії нового Кримінального процесуального кодексу України, основним пріоритетом для нас є профілактична робота. Ми повинні підняти на високий рівень роботу служби дільничних інспекторів міліції, кримінальної міліції у справах дітей, патрульної служби. Одним із головних завдань також залишається вчасне надання допомоги людям та забезпечення правопорядку під час масових заходів», – зазначив Віктор Ратушняк.

Заступник міністра наголосив, що подальше впровадження в охорону громадського порядку технічних засобів контролю ставить вимогу перед керівниками підрозділів на місцях: ініціювати на сесіях органів місцевого самоврядування питання щодо придбання та встановлення на вулицях та в інших громадських місцях систем відеоспостереження. Важливим, на переконання фахівців, є продовження практики залучення працівників територіальних підрозділів до проведення інструктивних занять із військовиками перед заступанням на службу з охорони громадського порядку.

Учасники наради також обговорили професійні підходи до виконання низки інших першочергових завдань. З-поміж них – забезпечення роботи груп із моніторингу стану дотримання прав дітей у приймальниках-розпо­діль­никах, а також дотримання прав та законних інтересів затриманих і осіб, яких тримають під вартою, відповідно до вимог Кримінального процесуального кодексу тощо.

Вікторія ПАЛАМАРЧУК, м. Київ. 

Фото Дмитра БАТИРЕНКА

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті