Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Актуально
20/11/2012 20:59

Партнерство, корисне для обох сторін

Партнерство в рамках раніше підписаної двосторонньої угоди між правоохоронними відомствами України і Китайської Народної Республіки передбачає як обмін досвідом, так і можливість технічного оснащення підрозділів вітчизняної міліції передовими технологіями. Така спів­праця має суттєво сприяти процесам реформування МВС України.

Під час зустрічі із представниками Посольства КНР в Україні заступник міністра Сергій Лекарь означив ті моменти, які зацікавили вітчизняних правоохоронців під час їхнього серпневого візиту до КНР. 

Зокрема, значне зацікавлення викликала автоматизована система керування дорожнім рухом, яка визначає завантаженість конкретного відрізку автошляху й залежно від цього регулює його пропускну спроможність.

– У випадку впровадження такої системи на практиці вона може суттєво полегшити життя українським автомобілістам. Однак нас цікавить, насамперед, практичний аспект: наскільки така система зможе взаємодіяти з уже наявним у нас обладнанням, – підкреслив керівник апарату МВС.

Під час зустрічі сторони обговорили можливість апробації в органах внутрішніх справ технічного обладнання, що перебуває на озброєнні підрозділів Міністерства громадської безпеки КНР. 

Зокрема, йшлося про електромобілі, що їх китайські правоохоронці використовують для патрулювання паркових зон. Окрім того, значне зацікавлення українських міліціонерів викликали автоматизовані комплекси, встановлені у місцевих відділках міліції КНР. Вони дозволяють упродовж короткого часу зібрати та опрацювати біометричні дані затриманого правопорушника, помістивши їх до автоматизованої бази даних. Така система істотно полегшує роботу правоохоронців у процесі розкриття злочинів, адже вона дозволяє швидко опрацьовувати значні масиви інформації.

Військовий аташе Посольства КНР в Україні Чжао Лян підтвердив зацікавленість китайської сторони у розвитку співпраці з українськими правоохоронцями. За його словами, таке партнерство є дуже важливим і корисним для обох сторін, тому правоохоронні структури КНР готові до конструктивного діалогу. У зв’язку з цим найближчим часом заплановано обмін делегаціями експертів обох країн, які вивчатимуть практичну сторону такої співпраці.

– Я вважаю, що таке співробітництво матиме значний позитивний ефект і для наших країн, і в світі, – на завершення зустрічі зазначив Сергій Лекарь.

Микола ГУЛЕВИЧ, м. Київ.

Фото Олега СУПРУНА

друкувати

Коментарi