Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Актуально
09/08/2012 14:48

Відпочинок має бути здоровим

   Одне з важливих питань безпеки громадян під час літнього курортного сезону, а саме: недопущення потрапляння в обіг неякісної харчової продукції – стало темою брифінгу, що днями відбувся в Міністерстві внутрішніх справ України.

    Як зазначив заступник начальника відділу ветеринарної міліції МВС України Вік­тор Ващаєв, цього року працівники підрозділу здійснили понад 10 тис. перевірок місць реалі­зації, обробки та зберігання продукції тваринного походження й сировини для її виготовлення. У більшості випадків інспектори виявили суттєві порушення законодавства щодо якості й безпеки харчових продуктів, що загрожувало здоров’ю наших громадян.

Правоохоронці зафіксували понад 6,4 тис. адміністративних правопорушень, вилучивши з обігу близько 600 т неякісної продукції тваринного походження. Кожну другу тонну останньої компетентні органи вже визнали особливо небезпечною. Її під контролем працівників ветеринарної міліції утилізували на спеціалізованих підприємствах.

Як свідчить аналіз, проведений фахівцями служби, щороку під час курортно-оздоровчого сезону в місцях масового відпочинку людей відкривають чимало невеликих пунктів громадського харчування й об’єктів роздрібної торгівлі товарами продовольчої групи. Здебільшого в них реалізують продукцію, придбану без відповідних документів про якість і безпеку для споживання. Найчастіше підприємці скуповують її на стихійних ринках і через подвірну закупівлю в приватному секторі, після чого перепродують. Окрім того, власники таких напівлегальних закладів не додержуються умов зберігання сировини тваринного походження й готової продукції. Їхня якість не відповідає ветеринарно-санітар­ним вимогам і є потенційно небезпечною для здоров’я людей.

За словами Віктора Ващаєва, працівники ветеринарної міліції МВС припинили діяльність 117 підпільних цехів із виготовлення продукції тваринного походження. Щодо цих фактів інспектори склали адміністративні матеріали, що направили до суду. У результаті розгляду справ про виявлені порушення в дохід держави стягнуто штрафних санкцій на суму понад 830 тис. гривень.

 

Микола Гулевич, 

м. Київ

друкувати

Коментарi

Інші статті