Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Актуально
05/08/2012 19:54

Штабні підрозділи вчаться працювати по-новому

    Функції й завдання штабних підрозділів у реалізації положень нового кри­міналь­но-­процесуаль­ного законодавства й особливості застосування його окремих інститутів, зокрема й щодо формування й ведення Єдиного реєстру досудових розслідувань, обліку злочинів, а також результати роботи штабних підрозділів із питань організації управлінської діяльності, функціонування чергових частин, додержання обліково-ре­єстра­ційної дисципліни й законності – це основні питання, що обговорювалися на науково-практичній конференції для керівників штабів з усіх областей України, яка відбулася минулого тижня в Чернігові.

     

Для участі в конференції до Чернігова прибули керівники штабних підрозділів з усіх регіонів України на чолі з начальником Головного штабу МВС України Анатолієм Лазаревим. У конференції також узяли участь інші представники керівництва МВС: начальник Департаменту інформаційно-аналітичного забезпечення МВС Ігор Аршинов, заступник начальника Головного слідчого управління Олег Татаров, керівник Державного науко­во-­дослідного інституту МВС України Михайло Вербенський, а також начальник кафедри кримінального процесу Національної академії внутрішніх справ України Лариса Удалова.

До навчань, окрім гостей з областей, були залучені й усі керівники відділів і служб УМВС у Чернігівській області й працівники слідчих підрозділів.

Відкрив науково-практичну конференцію начальник Головного штабу МВС України генерал-майор міліції Анатолій Лазарев, який високо оцінив готовність УМВС України в Чернігівській області до проведення наукового форуму. Начальник ГШ звернув увагу на високу організацію й значне матеріально-технічне забезпечення УМВС. У своєму виступі він, зокрема, торкнувся проблем введення в дію нового КПК і тих завдань, що поставлені нині перед учасниками наукового зібрання: виробити єдиний загальний алгоритм дій і порядок роботи в умовах чинності нового Кримінально-про­цесу­ального кодексу. А начальники штабів саме й відповідають за координацію й організацію всіх напрямів діяльності підрозділів ОВС, починаючи від міністерства й закінчуючи міськрайвідділом внутрішніх справ.

Учасники зібрання не обмежи­лися сухим викладом матеріалу, а запросили слухачів до дискусії. Цей доречний крок справді дав змогу виявити низку проблем, що можуть виникнути під час практичного застосування положень нового КПК. Тож за результатами обговорення будуть сформульовані деякі пропозиції стосовно докладного роз’яснення окремих вимог Кодексу чи навіть доопрацювання певних його положень.

Сергій Бриль

Чернігівська обл.

друкувати

Коментарi

Інші статті