Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Актуально
30/07/2012 21:26

Забезпечено рівність прав правоохоронців у обчисленні «гірських» пенсій

   Кабінет Міністрів України вніс зміни до пункту 9 своєї постанови від 17 липня 1992 року № 393. Відповідне рішення ухвалили на засіданні Уряду 20 червня 2012 року.

    Як відомо, військовослужбовцям, особам начальницького й рядового складу органів внутрішніх справ, які одержували перед звільненням зі служби підвищені посадові оклади за службу у високогірних місцевостях (понад 1 200 метрів над рівнем моря) пенсії обчислюються зі звичайних, а не підвищених посадових окладів.

Водночас особам, які отримують військові пенсії та одержували перед звільненням зі служби підвищені посадові оклади за службу на території гірських населених пунктів (на висоті від 400 до 1 200 метрів над рівнем моря), тобто у менш важких умовах, пенсії призначаються з урахуванням підвищених посадових окладів.

Прийнятою на засіданні Уряду постановою забезпечується рівність прав військовослужбовців, осіб рядового й начальницького складу, які проходять службу у високогірних місцевостях та на території гірських населених пунктів, у разі визначення розміру грошового забезпечення для обчислення військових пенсій.

Окрім того, уточнюються положення постанови щодо обчислення пенсії у випадку втрати годувальника з його грошового забезпечення.

Урядовий портал

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті