Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Актуально
02/07/2012 19:04

Куба пропонує допомогу

   У Посольстві Республіки Куба в Україні відбулася робоча зустріч Надзвичайного і Повноважного Посла Фелікса Леона Карбальйо та заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Лекаря. Сторони обговорили питання щодо налагодження двосторонньої взаємодії між право­охоронними відомствами обох держав, передусім у сфері відомчої медицини. 

    Це питання було чи не найголовнішим під час зустрічі, адже відомо, що медицина Куби має високий авторитет в усьому світі. Жителі колишнього Радянського Союзу відчули на собі ефективність лікування в Кубі після аварії на Чорнобильській АЕС. Українські хворі діти проходили там безкоштовне відновлення здо­ров’я. 

– Нині близько 60 тисяч лікарів з Куби працюють по всьому світу. Вони надають безкоштовну медичну допомогу та ліки, – розповів Надзвичайний і Повноважний Посол. 

Фелікс Леон Карбальйо наголосив на тому, що українським лікарям запропоновано співпрацю із кубинськими колегами і це має допомогти в опануванні нових методів лікування. Посол також додав, що нині на його батьківщині розробляються вакцини від деяких видів онкологічних захворювань. Упровадження таких методик допоможе ефективно лікувати ці страшні хвороби.

Заступник міністра внутрішніх справ України подякував Надзвичайному і Повноважному Послу за зустріч із такого важливого питання, та додав, що у МВС багато центрів, що допомагають правоохоронцям та їхнім сім’ям відновити здоров’я. Він також зазначив, що відомством приділяється дедалі більше уваги соціальному захисту працівників органів внутрішніх справ. 

Наприкінці зустрічі сторони домовилися продовжувати переговори між відомствами щодо нових напрямів співпраці у сфері медицини і висловили сподівання, що такий підхід принесе очікувані результати.

Зофія ТИЧЕНКО , м. Київ. 

Фото Олега СУПРУНА

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті