Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Актуально
17/06/2012 18:58

Міліція не перешкоджатиме законному бізнесу

   Про це йшлося на зустрічі заступника міністра внутрішніх справ – керівника апарату Сергія Лекаря з головою Держслужби України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва Михайлом Бродським і представниками дорадчих органів із питань розвитку малого та середнього підприємництва, створених при Кабінеті Міністрів. У роботі наради також узяли участь керівники регіональних підрозділів ДСБЕЗ МВС України.

    Зустріч відбулася на виконання завдань Президента України Віктора Януковича щодо обмеження тиску на підприємництво, викриття фактів неправомірної діяльності та зловживань посадовців контрольних органів.

Заступник очільника МВС Сергій Лекарь вказав на важливість обговорення проблемних ситуацій, що виникають між представниками бізнесу та працівниками підрозділів ДСБЕЗ. За його словами, необхідно окреслити шляхи вдосконалення взаємодії в контексті захисту підприємців від корумпованих чиновників контрольних органів, з якими їм доводиться стикатися. 

«Реалізацію цих заходів ми вбачаємо в поглибленні діалогу з радами підприємців у регіонах, керівниками громадських організацій, об’єднань підприємців та власне представників малого й середнього бізнесу», – зауважив заступник міністра.

Водночас Михайло Бродський наголосив: необхідно уникати проведення необґрунтованих перевірок, оскільки в таких ситуаціях недобросовісні конкуренти можуть використати можливості правоохоронців як своєрідну «зброю». Слід створювати комфортні умови для чесних підприємців, а нечесних «виводити з ринку».

Начальник ДДСБЕЗ МВС Серій Міщенко запевнив, що керівництво та особовий склад служби робитимуть усе можливе, щоб усу­нути перешкоди на шляху розвитку бізнесу. У зв’яз­ку з цим працівники підрозділів ДСБЕЗ посилюватимуть протидію посадовим зловживанням і хабарництву корумпованих чиновників, а також унеможливлюватимуть безпідставні перевірки.

– Доручення міністра щодо цього вже є й ми жорстко конт­ролюватимемо його виконання, – резюмував керівник департаменту.

Микола ГУЛЕВИЧ , м. Київ.

Фото Сергія ФЕДЧЕНКА

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті