Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Актуально
19/02/2012 14:04

«Євроремонт» – коштом Європи

   У Головному управлінні внутрішніх військ МВС України відбулася церемонія відкриття проекту Твінінг «Сприяння вдосконаленню системи охорони громадського порядку внутрішніми військами МВС України», що передбачає обмін досвідом між українськими ВВ та аналогічними правоохоронними структурами держав Європейського Союзу – Франції та Румунії.

    У  заході взяли участь представники Представництва ЄС в Україні, Посольств Франції та Румунії в Україні, Національної жандармерії та Національної поліції Франції та жандармерії Румунії, МВС України.
Відкриваючи урочистості, заступник міністра внутрішніх справ України генерал-майор міліції Віктор Ратушняк подякував представникам урядів Франції та Румунії, а також Єврокомісії за їхню підтримку та сприяння в реформуванні МВС України, яке, за його словами, має перетворитися на правоохоронне відомство європейського зразка, основною метою діяльності якого має стати постулат: «Людина та її права – понад усе».
Як наголосив радник-послан­ник – керівник програми зовнішньої допомоги Представництва ЄС в Україні Ендрю Разбаш, наша держава має вводити європейські стандарти роботи щодо захисту прав та свобод її громадян. Пан Разбаш зазначив, що без забезпечення належного рівня правопорядку в державі неможливе дотримання основоположних прав та свобод людини і громадянина, тому Євросоюз усіляко підтримуватиме роботу українських правоохоронців у цьому напрямі.
   Командувач внутрішніх військ МВС України генерал-лейтенант Сергій Яровий охарактеризував Твінінг як ефективний та потужний механізм міжнародної технічної допомоги, який вже має суттєвий вплив на процес реформування внутрішніх військ. Новий проект Твінінг має чотири основні мети – це вдосконалення інституційних спроможностей внутрішніх військ, тактики дій ВВ під час виконання завдань з охорони громадського порядку, систем професійної підготовки, тилового та технічного забезпечення. Проект триватиме до січня 2013 року, за цей період з військовослужбовцями українських ВВ (крім того, до деяких заходів буде залучено представників міліції та СБУ) під час робочих зустрічей, практичної підготовки та нав­чальних візитів за кордон спілкуватимуться 115 французьких та румунських експертів (до речі, крім Франції та Румунії, проектом передбачені візити до Велико­британії, Німеччини та Іспанії). Для реалізації зазначеного проекту Твінінг Європейським Союзом виділено кошти у розмірі понад 1,55 млн євро. 
   Заступник керівника Центрального управління міжнародного співробітництва МВС Франції дивізійний генерал Жан-П’єр Муліньє підкреслив, що нинішня подія увінчує 6-річну історію двосторонньої співпраці між внутрішніми військами МВС України та французькою Національною жандармерією. Генерал Муліньє відзначив професіоналізм українських військовослужбовців, тісну співпрацю та теплі професійні стосунки між правоохоронними структурами обох країн. Крім того, за його словами, взаємодія у рамках проекту Твінінг є особливо важливою з огляду на проведення в Україні поточного року фінальної частини чемпіонату Європи з футболу. 
У рамках заходу особовому складу ГУВВ було офіційно відрекомендовано постійного радника проекту дивізійного комісара поліції Мішеля Жербера (який раніше обіймав посаду аташе із правоохоронних питань Посольства Франції в Україні) та керівників проекту: від України – генерал-майора Миколу Климчука, від   Франції – полковника Філіпа де Буазера, від Румунії – майора Рауля Василаче.
   Після офіційної церемонії відкриття проекту пан Ендрю Разбаш, Надзвичайний та Повноважний Посол Франції в Україні Алан Ремі, Надзвичайний та Повноважний Посол Румунії в Україні Корнел Іонеску, а також генерали Яровий та Муліньє відповіли на запитання українських журналістів. Зокрема, представників ЗМІ цікавило питання забезпечення безпеки вболівальників під час проведення Євро-2012. Щодо цього пан Алан Ремі зазначив: 
   – У країнах Європи немає якихось особливих побоювань щодо України – проте зрозуміло, що існують певні ризики, які слід передбачити. Від того, як пройде у вашій країні фінал футбольного чемпіонату Європи, багато в чому залежатиме імідж України на міжнародному рівні, адже кожен гість вашої держави повезе додому враження від свого перебування в ній та частинку України.

Сергій КОВАЛЕНКО , «ІЗ».
Фото Олега СУПРУНА ,
 

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті