Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Актуально
20/01/2012 15:59

Віталій Захарченко: «Принцип діяльності міліції – людина понад усе!»

    У МВС України відбулося перше цього року розширене засідання колегії міністерства. Зустріч міліцейського «істеблішменту», під час якої було піддано глибокому аналізу дистанцію 2011-го і виставлено стратегічні орієнтири на рік поточний, цілком ймовірно, носитиме знаковий для подальшої трансформації правоохоронної системи характер. Реформування української міліції – процес наскільки затребуваний інтересами держави і суспільства, настільки й складний та багатоплановий – потребує нового імпульсу. Це модернізаційне «прискорення» має базуватися не на констатації статус-кво і очевидних деклараціях (їх за часи Незалежності було вдосталь і на будь-який смак), а на чіткій програмі дій, інтелектуально та фахово обґрунтованих управлінських рішеннях, цілеспрямованій волі керівництва системи і всебічній підтримці вищої державної влади. Усе це у своєму виступі на колегії, який ми пропонуємо читачам «ІЗ» у максимально повному обсязі, продемонстрував міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко. Саме в його словах слід шукати відповідь на запитання: як, колеги, житимемо далі, в році, що настав?

    Чому буксувала реформа?
   «Рік завершено, певні зрушення на окремих напрямах роботи відбулися, однак існують невирішені проблеми, і, сподіваюся, їх колегіальне обговорення дасть змогу прийняти правильні, ефективні управлінські рішення, – зазначив, розпочинаючи засідання колегії, міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко. – На останньому засіданні Комітету з економічних реформ Президент України Віктор Федорович Янукович підкреслив, що Україна закінчила минулий рік із позитивними показниками національної економіки. Водночас він незадоволений продемонстрованими темпами реалізації економічних реформ: низка його ініціатив залишилася лише на папері. У державі запроваджено 14 напрямів реформ. Їх кінцева мета – задоволення потреб людини, бажання зробити її життя комфортним, відгородити, захистити від свавілля чиновників. І на кожному із цих напрямів реформ ми, органи внутрішніх справ, повинні визначити своє місце, зробити свій внесок у побудову гідного майбутнього країни. 
   Нині, на жаль, людина, вирішуючи будь-яке питання, нерідко нескінченно ходить «по колу». Спочатку до державних органів місцевого самоврядування, потім до різних установ, організацій, підприємств. Коли її проблеми не вирішуються, невдоволення діями чиновників сягає апогею, і вона для відновлення своїх законних прав вимушена звертатися до правоохоронних органів. Але, на жаль, і там громадянин відчуває себе не дуже захищеним. Нас не задовольняє такий стан справ, тому ми в повній мірі повинні використати унікальну можливість: за підтримки державної влади ефективно, з відповідним результатом провести власні зміни на користь конкретної людини».
   Міністр зауважив, що намагання реформувати систему МВС відбувається уже досить тривалий час, однак сучасні кримінальні загрози динамічніші, ніж швидкість реагування на них правоохоронних органів. Отже, чому реформування ОВС нині не дає бажаних результатів? 
   Одну з головних причин керівник МВС сформулював так: щоразу розпочинали зі скорочення центрального апарату міністерства, змінювали назви та підпорядкованість підрозділів, впроваджували інші новації, а разом з тим не зверталася увага на плинність кадрів, закріплення фахівців на головних напрямах роботи. Простий приклад: карний розшук за останні десять років оновився 100-відсотково, аналогічна ситуація із дільничними інспекторами міліції. Від них постійно вимагають досконало володіти ситуацією на дільниці, знати все і про всіх, а в той же час, на жаль, більшість жителів, яких обслуговують дільничні, не встигають навіть познайомитися зі своїми «шерифами». 
   Ще одна вада, що створювала гальмівний ефект: не приділялася увага основній ланці в системі МВС, якою є райвідділ. На цьому рівні, за словами очільника правоохоронного відомства, не враховуються місцеві особливості, потреби населення, причини конфліктних ситуацій, відсутній зворотний зв’язок із місцевими громадами. Практично роками не створювалися передумови для передачі окремих правоохоронних функцій органам місцевого самоврядування. Донині не відпрацьована організаційна модель райвідділу, співвідношення виконавців і керівників. Відсутнє, значною мірою, професійне ядро в колективі, оскільки на службі – здебільшого молодь, яка самотужки вчиться працювати. Крім того, не усуваються чинники, що спонукають до скоєння корупційних проявів.
   «Вважаю своєчасним задекларувати принцип діяльності органів внутрішніх справ – людина понад усе. І ми, як державна інституція, повинні зробити чимало для належного її обслуговування, – наголосив Віталій Захарченко. – Ставлю до вас, керівників міліцейських колективів, саме таку вимогу. Буду жорстко карати за прояви неповаги, непрофесіоналізм і хамство, недотримання професійної етики. Не намагайтеся уникати людей, які звертаються до вас зі своїми бідами. Забезпечте 100-відсоткову реєстрацію усіх без винятку заяв. Моє термінове завдання заступникам міністра, Головному штабу – вивчити питання щодо запровадження «єдиного вікна» для приймання заяв і повідомлень громадян. Людина не повинна шукати в райвідділі чиновника!». 
Принципово важливо у цьому контексті змінити ставлення до потерпілого, переконаний міністр. Громадянин має залишити орган внутрішніх справ з упевненістю, що його проблеми будуть вирішені. На будь-яке звернення людини має бути відповідне реагування з належним ефектом: міліція зобов’язана або запобігти правопорушенню, або припинити протиправну дію, а у випадку її скоєння забезпечити розкриття та відшкодування збитків.
   До речі, про відшкодування збитків: звертається, скажімо, людина із заявою про крадіжку, міліціонери затримують злодія, суд визначає йому покарання, але потерпілий вкраденого у нього майна, зазвичай, вже не отримує. Злочинець його або реалізує, або знищує. Прикро, але нині в державі ще немає дієвого механізму відшкодування людині завданих таким чином збитків. Не кожна страхова компанія готова взяти на себе відповідний тягар, як це прийнято в усьому цивілізованому світі. Зрозуміло, цей пласт проблем виходить за межі компетенції МВС і потребує вирішення в економічному блоці уряду та на законодавчому рівні. Однак ініціатива, за твердженням міністра, повинна вийти від МВС, адже саме міліція в очах людей є винуватцем у неповерненні втраченого, а отже і отримує негативну оцінку з боку суспільства. 
   Таким чином, Віталій Захарченко виступив ініціатором підготовки пропозицій щодо механізму страхування і відшкодування збитків. Він також звернувся до заступників міністра, керівників структурних підрозділів з вимогою детально вивчити, які складові повинні входити до системи ефективного реагування на заяви та повідомлення громадян, що потрібно для того, щоб воно дійсно було ефективним, а крім того, визначитися з чітким і простим алгоритмом дій, поставити адекватний заслін суб’єктивному фактору. 

   Рух уперед гарантує соціальний діалог
   «Наші реформи, інші дії мають бути прозорими та зрозумілими для громадян, – підкреслив міністр. – 2012 рік повинен стати часом якісних змін, кардинального руху вперед назустріч людям. Подальше реформування ОВС має здійснюватися тільки в контексті соціального діалогу і мати на меті підвищення якості обслуговування населення». Результати роботи, наполягає перша особа МВС, повинні оцінюватися за якістю наданих послуг та з урахуванням думки населення, органів місцевого самоврядування, громадських організацій тощо. Віталій Захарченко доручив керівникам Головного штабу разом з іншими підрозділами міністерства вивчити критерії, що закладені в оцінку роботи поліцейських різних країн світу. Слід остаточно визначитися, який досвід ми можемо використати, оскільки відсутність чіткої концепції та стандартів і підходів до реформування, бюрократизм в управлінні не дають реальної можливості відійти від старої моделі функціонування МВС.
    У більшості країн міністерства внутрішніх справ – це багатопрофільні відомства, які комплексно вирішують усі нагальні проблеми людини. У такому суспільстві, за такої організації діяльності державних інституцій громадянину жити краще, він отримує якісні соціально-сер­вісні послуги і почуває себе у безпеці. Наприклад, у Польщі до МВС входять державна пожежна, пенсійна, прикордонна служби, поліція, санітарна інспекція, комісія з прав людини, департамент з охорони здоров’я, департамент інформаційного суспільства, багато інших підрозділів, що займаються вирішенням комплексу нагальних проблем громадян. Натомість МВС України залишається міністерством міліції на відміну від сучасних європейських моделей, де поліція лише частина цілого.
Отже, нині розробляється концепція реформування нашої правоохоронної системи, організація якої сприятиме перетворенню МВС на потужний повноцінний державний механізм гарантування безпечної життєдіяльності людини. Мета цього процесу – створити структуру, що стала б союзником і помічником для законослухняних громадян. Цей пункт буде закріплено законодавчо.

   Мотивація: від песимізму до позитиву
   У президентських реформах визначальне місце відводиться кадровій політиці. Головною складовою успіху в роботі з кадрами, на переконання міністра, є позитивна мотивація праці, бажання боротися зі злочинністю, зарплата, соціальний захист. Окрім того, сюди належить і професійна підготовка, ефективна розстановка працівників і кон­троль за їхніми діями. А що ми маємо нині?
   Приміром, з райвідділу направлено на навчання трьох кандидатів. Потім, коли приходить час розподілу, перший, завдяки зв’язкам батьків, працює в УМВС, а то й одразу опиняється в міністерстві; другий також знаходить місце у, так би мовити, привабливій службі, а третій іде працювати дільничним інспектором, де з першого дня питають за все. Допомоги, підтримки немає, житла не дають, форми не вистачає, транспорту немає, ще й оплата праці низька. Тож трошки попрацював, подумав – і звільнився. Звідси напрошується зовсім не риторичне запитання: з ким залишаємося? Про це учасники колегії детально і критично вели мову в другій частині засідання.

   Щодо соціального захисту працівників, то його рівень викликає у керівництва МВС цілком об’єктивну стурбованість. Міністр навів такі дані: за результатами анонімного анкетування 8 із 10 правоохоронців заявляють, що грошового утримання їм не вистачає на забезпечення навіть основних життєвих потреб. Через соціальні негаразди кожен четвертий міліціонер готовий звільнитися з органів внутрішніх справ. Третина працівників скаржиться на неналежні умови проживання, а на квартирному обліку МВС перебуває майже 25 тис. сімей. Потреба в коштах на будівництво житла становить 2,2 млрд гривень. Зазначимо, що торік кошти з держбюджету на це взагалі не виділялися. 
   І все-таки перспектива є, а надія живе. Понад 60 відсотків особового складу, згідно з опитуванням, не втрачають оптимізму щодо поліпшення умов професійної діяльності та посилення стандартів соціального захисту. Певні кроки у цьому напрямі вже вдалося зробити: МВС вишукало можливість підвищити з лютого цього року мінімальний розмір грошового забезпечення працівників міліції. До речі, він становив 1 450 грн, а з наступного місяця буде не нижчим 1 600 гривень. Ясна річ, плани керівництва міністерства цим не вичерпуються, однак його позиція стосовно цієї проблематики чітка: не обіцяти, а робити, і тільки тоді оприлюднювати результат.
«Громадяни вимагають від нас ефективної роботи і водночас їх дратує зайва кількість працівників ДАІ на дорогах, люди говорять про тяганину і невиправдані витрати часу під час отримання різних документів, скаржаться на тривале очікування міліції в екстрених випадках, – продовжує міністр. – Ми знаємо, як запобігти цим негативним моментам. На дорогах повинні працювати технічні засоби відеоспостереження, а в роботі ми використовуватимемо сучасні технології, спецтранспорт тощо. Технічне переоснащення дозволить збільшити функціональні можливості працівника міліції, і, як наслідок, – зменшити штатну чисельність. Такий шлях був пройдений в усіх розвинутих державах. Однак на це потрібен час, треба, щоб держава могла втілити економічні реформи і вишукати відповідні матеріальні ресурси на ОВС. Зараз, на жаль, у бюджеті міністерства стаття видатків на розвиток дорівнює 2 відсоткам. Це об’єктивні реалії сьогодення».
   Керівник МВС нагадав також про те, що в Інтернеті відкрито його персональний блог, де громадяни висловлюють як підтримку міністру, так і повідомляють про недоліки та зловживання працівників міліції. Усі факти протиправної поведінки, запевнив міністр, будуть перевірені та одержать відповідні висновки. Віталій Захарченко вдячний за довіру і можливість ознайомитися з точкою зору як громадян, так і власних працівників. Він пообіцяв реагувати на усі звернення без винятку. 
   Вже зараз за наслідками спілкування в Інтернеті дано конкретні та термінові доручення начальникам головних управлінь і управлінь МВС – особисто побувати в кожному підлеглому райвідділі, зустрітися з особовим складом, представниками влади, громадськістю, провести персональний прийом підлеглих і визначити коло проблемних питань. Акцентувати увагу слід на наданні практичної допомоги, а не на проведенні нарад. Керівники міліцейських підрозділів, серед іншого, мають звернутися до органів самоврядування із пропозиціями щодо приведення вулиць, парків, місць проведення масових заходів та відпочинку громадян у належний стан. Передусім, звернути увагу на їхнє освітлення, за допомогою місцевої влади вжити необхідних заходів та створити можливості виробникам реалізовувати власну сільськогосподарську продукцію, а не влаштовувати «перегони» міліцією людей із місця на місце тощо. 

    «Домашнє завдання» на рік 2012-й
   Держава очікує від правоохоронців активізації зусиль на традиційних для міліції напрямах службової діяльності, констатував міністр. Насамперед, це запобігання, розкриття та розслідування злочинів проти особи, боротьба з корупцією та зловживаннями у сфері службової діяльності, протидія наркобізнесу тощо. Особливу увагу Президент України приділяє убезпеченню від розкрадання бюджетних коштів. Це дуже важлива сфера, у якій міліція вже довела свою спроможність діяти кваліфіковано та ефективно. Зокрема, по лінії захисту економіки було викрито не одну схему так званих «відкатів». Так, нещодавно затримано хабарників на Донеччині, де суми розкрадань бюджетних коштів через «відкати» сягали вже 30 відсотків від державних асигнувань з тією чи іншою метою! У цьому зв’язку міністр внутрішніх справ поставив першочергове завдання службі ДСБЕЗ – зосередитися на викритті злочинів, пов’язаних з використанням бюджетних коштів. ГУБОЗ, зі свого боку, повинен за­й­матися викриттям небезпечних злочинних формувань з корумпованими та міжнародними зв’язками, переорієнтуватися на виявлення фактів корупції. 
    Звісно, ведучи мову про поточний рік, керівник МВС не залишив поза увагою і знаковий європейський захід – чемпіонат Євро-2012, який відбудеться за кілька місяців. На час його проведення до України буде прикутий інтерес усієї міжнародної спільноти, і справа честі органів внутрішніх справ підготувати та створити безпечні умови перебування на гостинній українській землі всіх учасників та гостей цієї події. 
   «Від усього особового складу вимагаю відповідально поставитися до виконання своїх функцій, діяти винятково в законодавчому полі: витримано та гідно, – завершуючи свій виступ зазначив Віталій Захарченко. – Міліція у своїй роботі відкрита, перебуває поза політикою і керується лише Законом. Упевнений, що перетворення в державі й в системі МВС сприятимуть підвищенню довіри громадян до правоохоронців, забезпечать надійний правопорядок, ефективну боротьбу зі злочинністю. Головна мета реформ – органи внутрішніх справ повин­ні працювати ефективно та приходити на допомогу вчасно і там, де це потрібно. Впевнений, що в міліції працюють здебільшого фахівці високого рівня. Кожен на своєму робочому місці знає, як треба працювати, і більше того, вміє працювати. Це запорука того, що ми виконаємо завдання, поставлені перед нами Президентом України». 

Записав Олег ОБЕРТИНСЬКИЙ, «ІЗ».

Фото Олега СУПРУНА
 

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті