Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Актуально
12/12/2011 19:20

Безпека журналістів – у центрі уваги МВС

   З хвилини мовчання почалося засідання Комітету з питань свободи слова та інформації Верховної Ради України. Присутні вшанували пам’ять фотокореспондента Віталія Розвадовського, якого вбили 28 листопада цього року. Саме про випадки вбивств працівників ЗМІ та напади на журналістів і йшлося на засіданні комітету.

    Представник Генпрокуратури України Роман Андреєв розповів про те, як здійснюється нагляд за розслідуванням справ такого роду, та зауважив, що робота в кожній кримінальній справі, де як потерпілий фігурує працівник ЗМІ, ретельно контролюється.
   Начальник ГСУ МВС Василь Фаринник розповів присутнім про хід розслідування найрезонансніших справ, окремо зупинившись на справі зниклого харківського журналіста Климентьєва та резонансному вбивстві Віталія Розвадовського. Очільник слідства подякував журналістам за надання міліції всебічної інформації стосовно обставин загибелі фотокореспондента, адже в справі про вбивство важливими можуть виявитися будь-які дані. При цьому він вкотре зауважив, що існує таємниця слідства, тому оприлюднювана інформація не повинна зашкодити з’ясуванню істини.
   – Слідчі відпрацьовують декілька робочих версій. Підозрюваний дає свідчення. Але детальніше про обставини скоєння цього злочину можна буде говорити лише через деякий час, – зазначив головний слідчий України.
Василь Фаринник відповів на запитання депутатів та журналістів і запевнив присутніх, що курс МВС на прозорість роботи міліції залишається незмінним.
   – Ми приділяємо значну увагу співпраці ЗМІ з правоохоронцями, тому міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко докладає чималих зусиль, щоб створити всі умови для безпечної й комфортної роботи журналістів та уникнення непорозумінь, – зазначив керівник ГСУ.
   До речі, аналіз злочинів, скоєних стосовно працівників ЗМІ, свідчить про те, що 97% з них не пов’язані з професійною діяльністю журналістів. Утім, саме «професіональна» версія відпрацьовується слідчими однією з перших. Що ж до розслідування таких справ, то воно перебуває на постійному контролі. 

УЗГ МВС  

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті