Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Актуально
12/12/2011 19:17

Відповідатимуть і підлеглі, і керівники

   Днями в МВС відбулася позапланова відеоселекторна нарада за участю керівництва Головного слідчого управління, а також керівників обласних слідчих управлінь та відділів.

    Одним із питань, що розглядалися на нараді, був стан дотримання дисципліни та законності серед слідчих.
Відкриваючи нараду, начальник ГСУ генерал-майор міліції Василь Фаринник ознайомив присутніх з основними завданнями, поставленими перед слідством міністром внутрішніх справ України Віталієм Захарченком. Очільник міліцейського відомства наголошує на необхідності проведення ретельних службових перевірок за кожним фактом порушення законності правоохоронцями. Під час таких перевірок мають бути детально з’ясовані причини та умови, які сприяли скоєнню незаконних дій. За їх результатами слід вживати суворих заходів реагування щодо осіб, які припустилися порушень.
   – Керівники, які не змогли забезпечити дотримання законності підлеглими та допустили вчинення ними протиправних дій, також будуть притягнені до дисциплінарної відповідальності, – зауважив Василь Фаринник. 
Перший заступник начальника ГСУ генерал-майор міліції Василь Топчій звернув увагу учасників наради на результати інспектувань обласних слідчих управлінь. Так, працівники ГСУ упродовж поточного року здійснили 190 виїздів до регіонів, де перевіряли організацію роботи структурних підрозділів слідства. За результатами перевірок виявлено певні недоліки в організації роботи служби на місцях. Щоб такі помилки більше не повторювалися, працівниками ГСУ вжито низку заходів та прийнято рішення щодо звільнення не тільки працівників слідства, які порушили закон, а й їхніх керівників, які своєчасно не відреагували на такі випадки правопорушень.
   – Кожен факт порушення чинного законодавства працівниками ОВС значно погіршує імідж міліції та підриває довіру громадян до органів внутрішніх справ у цілому, – підкреслив Василь Топчій. – Задля недопущення таких випадків, питання дисципліни та законності постійно перебуватимуть на особливому контролі у керівництва МВС та ГСУ зокрема.

УЗГ МВС.
Фото Олега СУПРУНА
 

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті