Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Актуально
03/12/2011 11:14

Не все смачне – їстівне

    У зв’язку з виявленням у Російській Федерації випадків гострого інфекційного захворювання тварин – африканської чуми свиней – працівники ГУМВС у Харківській області посилили контроль за виготовленням, зберіганням та перевезенням м’ясної продукції.

    Для цього працівники відділу ветміліції обстежили 82 спеціалізованих господарства з вирощування свиней, які розташовані на території Харківської області. Особлива увага приділялася господарствам у районах, що межують із територією Російської Федерації.
   Як розповів начальник відділу ветміліції Харківщини Едуард Селегень, у Харківському районі в одному зі свиногосподарств виявлено численні порушення. Так, на в’їзді до ферми не було дезінфекційних бар’єрів, в одному загальному приміщенні, всупереч вимогам, вирощували свиней, корів та овець. До того ж територія залишалась незагородженою і туди міг потрапити будь-хто. За результатами перевірок складено 34 приписи керівникам господарств із вимогами негайно усунути зазначені порушення.
   Одним із пріоритетних напрямів роботи міліцейських ветеринарів є ліквідація стихійних ринків. Під час проведення рейду в Дергачівському районі працівники міліції спільно з працівниками ветеринарної медицини виявили 3 факти торгівлі продуктами м’ясного походження (м’ясо свинини, сало, молочна продукція) без документів, які засвідчують її якість, безпеку та походження. На всіх порушників складено адмінпротоколи за ст. 159 КУпАП (порушення правил торгівлі), на них очікує штраф у розмірі до 120 гривень.
   Загалом від початку року з незаконного обігу вилучено понад 100 т продукції тваринного походження, утилізовано майже 70 т неякісної та небезпечної продукції.

ВЗГ ГУМВС
у Харківській обл.
 

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті