Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
З перших вуст
09/09/2011 13:12

Анатолій Могильов побував на «Радіо Свобода»

    Міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов узяв участь у прямому ефірі програми «Ваша Свобода» на «Радіо Свобода». Основною темою діалогу стало питання: «Чи міліція з народом?».

      Перше запитання, яке поставила ведуча керівникові МВС, стосувалося охорони громадського порядку під час святкування Дня Незалежності. Міністр заявив, що оцінив дії своїх підлеглих як толерантні та стримані.
    – Суд ухвалив рішення, яким заборонив ходу центральними вулицями міста. Рішення суду – це норма Закону, яку повинні виконувати і міліція, і всі громадяни. І той, хто порушує цю норму, повинен нести відповідальність, – зауважив Анатолій Могильов.
    Не оминули співрозмовники й теми реформування системи МВС, зокрема вели мову про проблему додержання прав людини під час досудового слідства. Міністр наголосив, що міліція повинна відійти від каральних функцій і бути помічником людини. Саме на цьому побудована ідеологія оновлення правоохоронної системи.
    – Ми повинні зламати стереотип мислення правоохоронців, закладений ще за радянських часів, коли міліціонер був націлений на те, щоб у будь-який спосіб, подекуди і через порушення прав людини, досягати певного результату. Моя ж головна мета – зробити так, щоб українська міліція відповідала всім критеріям європейського правоохоронного органу, – зазначив гість програми.
    Також міністр прокоментував і лист МВС до Прем’єр-міністра України Миколи Азарова, який викликав широкий резонанс у суспільстві. У листі йдеться про новації у сфері відповідальності за порушення Правил дорожнього руху. На думку глави міліцейського відомства, до так званих «листів щастя» ДАІ не повинна мати жодного стосунку – це прерогатива органів місцевого самоврядування.
    – Перш за все, слід підвищувати рівень відповідальності власників транспортних засобів. Кожна людина повинна розуміти, що це об’єкт підвищеної небезпеки, а тому саме вона й несе відповідальність за нього. Виходячи з досвіду європейських країн, де створені спеціальні органи, які обслуговують системи фото- та відеофіксації адмінправопорушень, а також стягають штрафи, ми ініціюємо створення такого ж органу і в Україні. Вважаю, що це не повинно бути функцією Державтоінспекції. Для нас головне – зниження аварійності на автошляхах, – наголосив Анатолій Могильов.
    Наостанок міністр укотре звернувся до особового складу, закликавши підлеглих за будь-яких обставин не переступати межу закону, адже навіть найменше порушення прав людини не виправдовує розкриття найтяжчого злочину.

УЗГ МВС



 

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті