П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
З перших вуст
22/05/2014 15:59

Будь-які спроби зірвати вибори приречені на поразку

У Донецькій та Луганській областях відпрацьовується окрема схема щодо забезпечення правопорядку й виборчого процесу на цих територіях. Про це під час селекторної наради з питань забезпечення виконання завдань із підготовки та проведення позачергових виборів Президента України повідомив Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.

«Будь-які спроби терористів у Донецьку й Луганську зірвати всеукраїнські вибори Президента України приречені на поразку», – підкреслив Арсеній Яценюк.
За його словами, необхідною є робота мобільних груп під час проведення виборів, «щоб невідкладно виїжджати у випадку отримання будь-якого сигналу про правопорушення».
Прем’єр-міністр окремо зупинився на питанні захисту членів окружних і територіальних виборчих комісій: «Ми проведемо день виборів, але буде ще ніч виборів і підрахунок голосів. Необхідне забезпечення правопорядку й безпеки як для тих, хто приходить голосувати, так і для тих, хто рахує голоси».
Він наголосив, що в Україні повинен бути легітимно обраний Президент України, а завдання влади – забезпечити всім рівні можливості для участі у виборчому процесі. Уряд, за його словами, забезпечив фінансування виборчого процесу.
Глава Уряду також звернув увагу на те, що на 25 травня призначено й місцеві вибори. Арсеній Яценюк підкреслив, що персональна відповідальність за забезпечення виборчого процесу лежить на керівниках місцевих державних адміністрацій – окрім функцій, які за законом належать до компетенції ЦВК і ТВК: «Що стосується допомоги, правопорядку, координації всіх дій центральних органів виконавчої влади на місцях, – то це персональна відповідальність керівника відповідної адміністрації».
Прем’єр-міністр також звернувся до представників правоохоронних органів: усіма законними засобами разом з органами прокуратури та Служби безпеки України жорстко припиняти будь-які факти порушень виборчого законодавства, купівлі голосів і намагань вплинути на виборчий процес.

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті