Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Актуально
13/07/2011 13:47

Спершу – безпека, потім – відпочинок

   Днями керівництво Департаменту ДСО при МВС та його київського підрозділу зустрілося із журналістами. Темою зібрання були квартирні крадіжки, пограбування банків та методи убезпечення від цих злочинів. 

    Як пояснив начальник прес-служби столичної міліції Володимир Поліщук, ця тема особливо актуальна у літній період та свята, коли багато людей перебуває у відпустках. У цей час, як правило, їхні помешкання залишаються незахищеними та легкодоступними для крадіїв.
   Упродовж 5 місяців 2010-го в країні було зареєстровано майже 20 тисяч квартирних крадіжок. За підсумками аналогічного періоду 2011 року цей показник становить 10 тисяч. Такий спад пояснюється, не в останню чергу, тим, що нині вже понад 130 тисяч помешкань українців перебувають під надійною охороною ДСО. Цього року жодна з домівок, які пильнує міліція, не була пограбована. 
   Під час заходу служба презентувала акцію під назвою «Квартира під охорону». Людям пропонується 50% знижки на монтажні роботи з обладнання сигналізацією квартир до кінця липня. 
   Тому учасники акції закликали громадян серйозно підходити до убезпечення свого житла. Зокрема Олександр Крилач, заступник начальника Департаменту ДСО при МВС України повідомив, що у Києві, наприклад, лише 35 тисяч із мільйона помешкань охороняється їхньою структурою. А це лише 3% від усієї кількості осель. Переважна більшість людей віддає перевагу приватним фірмам. Звісно, міліція пропонує дещо дорожчі послуги, ніж приватники. Але, своєю чергою, гарантування безпеки у неї значно вище.
   – Уже сам факт наявності охоронної сигналізації змушує багатьох квартирних злодіїв відмовитися від злочину, – каже Олександр Крилач. – А той крадій, що «не повірив очам своїм», майже завжди опиняється у службовій машині ДСО, а потім – у райвідділі. 
   Під час зустрічі представникам ЗМІ показували службові авто та їхню роботу у дії. Журналісти упевнилися у тім, що наряд із трьох озброєних міліціонерів справді доїжджає до місця пригоди за 5 хвилин. За словами заступника начальника УДСО при ГУМВС України в м. Києві Анатолія Дідура, цього часу вистачає для того, щоб встигнути запобігти крадіжці та затримати зловмисника. 
   Також фахівці торкнулися і проблеми пограбування кредитно-фі­нансових установ через їхню неналежну захищеність. Зокрема, йшлося про підписання між ДСО та Нацбанком України Меморандуму з питань охорони банківських установ та цінностей під час перевезень та інкасацій. Це, за словами Олександра Крилача, дасть поштовх ретельнішому ставленню власників фінструктур до аспектів безпеки.

Юлія ПРОЦИШЕНА, м. Київ.
Фото Олега ПЕРЕВЕРЗЄВА

 

друкувати

Коментарi

Усі коментарі
Додати коментар

Інші статті