П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
7 днів
17/08/2015 11:46

Гвардійцю, знай свої права

За безпосередню участь в АТО військовослужбовцям виплачується винагорода в розмірі 100% від місячного грошового забезпечення, але не менше 3 тис. грн на місяць. У разі участі в АТО менше одного календарного місяця, розмір визначається пропорційно до днів участі. Винагорода також виплачується під час перебування на стаціонарному лікуванні після отриманих під час АТО поранень.

Безпосередня участь у здійсненні заходів правопорядку або у відбитті збройного нападу повинна бути підтверджена відповідними документами (наказ командира, журнал бойових дій, бойове донесення, постова відомість тощо).
За успішне виконання бойового завдання виплачується додаткова нагорода підрозділу. Результати виконання бойового завдання визначаються на підставі:
1) документа вищого органу військового управління про постановку бойового завдання, бойового наказу командира частини;
2) журналу бойових дій та звітного документа військової частини про виконання бойового завдання, в якому вказується кожен військовослужбовець, який брав участь у виконанні;
3) наказу штабу АТО щодо оцінки результатів виконання бойового завдання.
Додаткова винагорода розподіляється командиром між підпорядкованими підрозділами із зазначенням у наказі розміру винагороди для кожної конкретної особі. Про виплату додаткової винагороди за успішне виконання бойового завдання видається наказ командира військової частини.
За безпосередню участь у бойових діях після видання бойового наказу військовослужбовцям виплачується додаткова винагорода у розмірі 1 тис. грн за кожну добу такої участі.
 Безпосередня участь у бойових діях – це виконання військовослужбовцями військової частини бойових завдань в умовах безпосереднього зіткнення з противником; виконання завдань ракетними військами та артилерією з вогневого ураження противника під час контрбатарейної боротьби; участь у веденні оперативної розвідки, здійсненні польотів в район проведення АТО та контррозвідувальне забезпечення військових формувань та правоохоронних органів у районі АТО в умовах безпосереднього зіткнення з противником.
Виплата зазначеної нагороди здійснюється на підставі підтвердження штабу АТО, бойового наказу, журналу бойових дій, бойового донесення та наказу командира військової частини.
Додаткова винагорода за знищення ворожої техніки виплачується підрозділу чи окремим особам за наявності трьох і більше документів, зокрема:
1) журналу бойових дій;
2) підсумкового бойового донесення командира підрозділу, який безпосередньо виконував завдання;
3) даних фото- та відеоспостереження з координатами місця знищення техніки, стосовно захопленої техніки – акт оприбуткування трофейного майна.
Прес-служба НГУ

друкувати
Додати коментар

Інші статті