П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
7 днів
03/08/2015 9:29

Не карати і «кришувати», а служити й захищати

У рамках робочого візиту на Волинь глава Уряду Арсеній Яценюк та міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вручили правоохоронцям державні нагороди – медаль «Захиснику Вітчизни» отримали 14 бійців роти патрульної міліції особливого призначення «Світязь» УМВС України у Волинській області. Ще 24 бійці цього підрозділу отримали посвідчення учасників бойових дій.

За словами Арсена Авакова, працівники роти «Світязь» брали участь у боях під Іловайськом та Вуглегірськом. Бійці гідно себе зарекомендували, тож вони достойні того, аби стати основою для нового спецпід­розділу МВС «КОРД».

– Нова поліція складатиметься з таких, як ви, – зазначив міністр внутрішніх справ України. 

Після церемонії нагородження Прем’єр-міністр України поспілкувався з бійцями, співробітниками патрульної поліції м. Києва та їхнім начальником, екс-командиром «Світязя» Олександром Фацевичем.

Арсеній Яценюк й Арсен Аваков повідомили про початок процесу створення на Волині патрульної служби поліції. Набір до неї розпочнеться з наступного тижня і триватиме до кінця серпня.

У листопаді на вулицях Луцька з’являться 160 поліцейських. Вони нестимуть службу у складі 20 патрулів. Проте жодна реформа не зможе пройти без підтримки жителів регіону, тож глава МВС закликав жителів Волині довіряти працівникам нової української поліції.

– На вулицях Луцька з’явить­ся якісно нова поліція. Ми змінюємо підхід – від «карати і кришувати» до «служити й захищати!», – підкреслив глава МВС.

Прес-служба МВС України 

друкувати
Додати коментар

Інші статті