П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
7 днів
13/07/2015 10:10

Парламент ухвалив реформаторські закони

 

Минулого тижня Верховна Рада ухвалила Закон України «Про органи внутрішніх справ». «За» проголосували 242 народних депутати України.

 

У  законі «Про органи внутрішніх справ» законодавчо закріплюється статус МВС як цивільного міністерства, що формує державну політику на відповідному напрямку.

Закон визначає органи внут­рішніх справ як єдину систему органів виконавчої влади, що за­безпечують формування  дер­жавної політики у сфері внут­рішніх справ та її реа­лі­за­цію.

У системі органів внутрішніх справ перебувають: Міністерство внутрішніх справ, Національна гвардія України, центральні органи виконавчої влади, діяльність яких спрямовується і координується Кабінетом Міністрів через міністра внутрішніх справ України, та Національна поліція України.

Структура Міністерства внутрішніх справ України:

1) апарат Міністерства внутрішніх справ України;

2) Головний центр з надання сервісних послуг та центри з 

надання сервісних послуг як територіальні органи Міністерства внутрішніх справ;

3) навчальні заклади та науково-дослідні установи;

4) заклади охорони здоров’я, підприємства, установи та організації, що належать до сфери управління Міністерства внутрішніх справ України.

Того ж дня парламент ухвалив Закон України «Про Національну поліцію». Свої голоси за нього віддали 278 народних депутатів.

Нагадаємо, 21 травня поточного року народні обранці підтримали законопроект у першому читанні. Він визначає систему Національної поліції – центральний орган управління та територіальні органи. 

Прес-службаМВС України

 

 

друкувати
Додати коментар

Інші статті