П'ятниця, 11 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Регіон
26/06/2015 15:10

Не продавайте дітям трунок!

Уже третій рік поспіль у Запоріжжі реалізовують проект «Контроль продажу». Захід, що відбувається в межах Всеукраїнської інформаційно-профілактичної акції «Відповідальність починається з мене», спрямований на запобігання продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім.

Працівники ВКМСД ГУМВС Запорізької області постійно проводять роботу, щоб застерегти підлітків від шкідливих звичок, заохотити їх до здорового способу життя, контролюють дотримання вікових обмежень під час реалізації спиртного й цигарок. Цього разу право­охоронці з держслужбовцями, активістами молодіжних організацій та представниками ЗМІ здійснили рейд торговельними закладами Шевченківського району обласного центру.

Робоча група перевірила 19 точок реалізації зазначеної продукції, провела роз’ясню­валь­ну роботу. Працівники торгівлі запевнили міліціонерів, що дотримуються норм законодавства й не продають дітям заборонені товари; вони охоче розмістили на видних місцях у своїх закладах інформаційні листівки.

Усього ж з початку року перевірено 468 торгових точок, що реалізовують алкогольні напої та тютюнові вироби. Виявлено 102 випадки продажу цих товарів особам до 18 років. На порушників складено адміністративні протоколи. Працівники кримінальної міліції у справах дітей запевняють, що й надалі проводитимуть такі рейди. А також вкотре закликають громадсь­кість свідомо ставитися до проблеми продажу алкоголю й цигарок неповнолітнім та повідомляти до територіальних підрозділів ОВС про такі факти.

Прес-служба ГУМВС 

у Запорізькій обл.

друкувати
Додати коментар

Інші статті