Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
7 днів
26/06/2015 14:50

Навчити зберегти життя

На запрошення право­охоронців та за допомогою Світового конгресу українців Канади до одного з найбоєздатніших міліцейських підрозділів Чернігівщини – роти пат­рульної служби міліції особливого призначення – завітали волонтери організації «Захист патріотів». Вони прочитали для бійців курс лекцій та провели тренінги з тактичної медицини.

За рік роботи в Україні волонтери побували в різних військових, міліцейських та доб­ровольчих підрозділах і зробили невтішний висновок: п’ята частина загиблих бійців – це ті, хто не отримав своєчасної медичної допомоги, насамперед, на полі бою. Ідея навчити надавати первинну медичну допомогу на полі бою за новітніми європейськими стандартами і стала тим стрижнем, навколо якого об’єдналися небайдужі українці з різних куточків нашої держави та представники діаспори.
Волонтери розповіли про ключові відмінності американської системи підготовки військовослужбовців у галузі тактичної медицини від вітчизняної та продемонстрували індивідуальні аптечки сучасного зразка. Після вступної частини було проведено курс лекцій та низку практичних занять. Бійці відпрацьовували дії з надання допомоги як пораненому товаришу, так і собі: навчалися накладати пов’язку й тампонувати поранення різної складності, діяти в разі часткової або пов­ної ампутації кінцівки, проникного чи наскрізного поранення грудної клітки й легень.
У завершальній частині – під час умовного бойового 
зіткнення – учасники тренінгу втілювали теорію на практиці.
Підбиваючи підсумки, волонтери відзначили дуже високу вмотивованість та ступінь засвоєння навчального матеріалу слухачами. Натомість спецпризначенці подякували за можливість навчитися основ­них принципів надання медичної допомоги на полі бою за світовими стандартами та висловили бажання продовжити співпрацю з волонтерською організацією.
Прес-служба УМВС
 у Чернігівській обл.

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті