Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
7 днів
26/06/2015 14:44

Обшуки в Харкові пов’язані з розслідуванням злочинів проти учасників Євромайдану

У Харкові Департамент карного розшуку МВС спільно з Генпрокуратурою України проводить масштабну спецоперацію в межах кримінального провадження, відкритого за фактами подій, які трапились у січні 2014 року в Києві.

Кримінальне провадження відкрите за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст. 115 (умисне вбивство) та ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

У межах зазначеної спецоперації працівники міліції здійснили обшуки в більш ніж 20 місцях. У проведенні слідчих дій взяли участь бійці батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Чернігів».

Кримінальне провадження відкрите за фактом вчинення особливо тяжких злочинів стосовно учасників Євромайдану. У скоєнні цих злочинів підозрюють членів організованого злочинного угрупування – учасників ГО «Оплот». Вони брали участь як «тітушки» у протиправних акціях, відомих як «Антимайдан».

Лідер ГО «Оплот» Євген Жилін перебуває в розшуку. Також члени ОЗУ можуть бути причетними до сепаратистської діяльності на сході України.

Обшуки в Харкові були проведені й на об’єктах, які належать представникам місцевої влади Харківщини, зокрема – в готелі «Національ». У проведення процесуальних дій намагалися втрутитися два народних депутати.

Міліція заявляє про неприпустимість такого втручання, а також залишає за собою право реагувати на спроби протиправного впливу на розслідування в межах законодавства України.

Прес-служба МВС України

друкувати
Додати коментар

Інші статті