Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
7 днів
18/06/2015 16:44

З ножами – на мешканців студмістечка

 

За фактом організації масової бійки у студентському містечку в Харкові міліція затримала п’ять осіб. Внаслідок кон­флікт­ної ситуації до міської лікарні потрапило дев’ять громадян з тілесними ушкодженнями різного ступеню тяжкості.

Інформація про подію надійшла до міліції 11 червня близько 23.30. Група невідомих чоловіків з балаклавами на обличчях, озброєні палицями та колючо-ріжучими предметами, напала на громадян у районі вулиці Отакара Яроша в Харкові, де розташоване студмістечко кількох вишів. Під час нападу постраждали громадяни України та іноземні студенти. Потерпілі доставлені до лікарні, у деяких з них медики констатували черепно-мозкові травми та непроникні ножові рани. Постраждалим надали необхідну допомогу, їхньому здоров’ю нині ніщо не загрожує.
У зв’язку з такою ситуацією вночі весь особовий склад харківської міліції, зокрема спецпідрозділи особливого призначення, підняли по тривозі. Вони провели оперативні заходи щодо виявлення та затримання зловмисників: відпрацювали місце злочину, прилеглу територію, студентські гуртожитки, встановили свідків пригоди. Затримано п’ятьох осіб, підозрюваних у злочині. Встановлюють інших учасників та організаторів бійки. Дії зловмисників кваліфікували за кількома статтями КК України: ч. 4 ст. 296 (хуліганство), ч. 2 ст. 15 , ч. 1 ст. 115 (замах на вбивство) та ч. 2 ст. 187 (розбій). Максимальне покарання за вчинені злочини передбачає позбавлення волі строком до 15 років.
З огляду на подію, ухвалено рішення посилити заходи безпеки в місті, особливо там, де живуть іноземні студенти. Відкореговано маршрути патрулів працівників міліції громадської безпеки задля максимального зниження ризику повторення будь-яких масових порушень громадського порядку в місті та повного контролю над криміногенною ситуацією в місцях масового скупчення іноземних громадян.


Прес-служба ГУМВС у Харківській обл.

 

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті