Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
7 днів
18/06/2015 16:43

Над Маріуполем – прапор України

13 червня 2014 року в Маріуполі завершилася планова операція з ліквідації укріпрайону терористів. На відзначення цієї події в Маріуполі відкрито пам’ятний знак на честь його захисників. Бійцям Національної гвардії України, які брали участь в операції в складі батальйону спеціального призначення МВС «Азов», вручено державні нагороди та іменну вогнепальну зброю, присвоєно чергові спеціальні звання.

У заходах на честь Дня визволення Маріу­поля взяли участь очільник міліцейського відомства Арсен Аваков, секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов, перший заступник міністра внутрішніх справ Ека Згуладзе, радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк, народні депутати України Андрій Білецький, Антон Геращенко й Андрій Тетерук, т.в.о. коман­дувача НГУ генерал-лейтенант Микола Балан, начальник ГУМВС України в Донецькій області генерал-майор міліції В’яче­слав Аброськін.

Хвилиною мовчання присутні вшанували загиблих у районі проведення АТО працівників міліції, бійців Нацгвардії та Збройних сил.

– Рік тому головним завданням було будь-якою ціною прибрати бандитів з міста. Спеціальна група батальйону «Азов» на чолі з Андрієм Білецьким та бійцями Нацгвардії провела цю операцію. Бандитів викинули з міста, і вони більше сюди не повернулися. І більше сюди не повернуться, тому що ми – міцні, і маріупольці знають, що таке жити у вільній країні. Нині тут, на площі, ми, насамперед, вшановуємо воїнів. Вшановуємо тих, хто тоді відвоював місту свободу і спокій та хто сьогодні його береже, – сказав, звертаючись до загалу, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Указами Президента України за особисту мужність і героїзм, виявлені в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, захисників держави нагородили орденом Данила Галицького, орденом «За мужність» ІІІ ступеня, медаллю «За військову службу Україні», медаллю «Захиснику Вітчизни».

Наказами МВС України за сумлінне ставлення до виконання службових обов’язків, щиросердну відданість справі охорони правопорядку, особисту мужність і відвагу, виявлені в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, нагороджено військовослужбовців окремого загону спеціального призначення «Азов» військової частини 3057: іменною вогнепальною зброєю, нагрудним знаком «За безпеку народу», нагрудним знаком «За відзнаку в службі» та цінним подарунком від імені міністра внут­рішніх справ – наручним годинником.

Прес-служба МВС України

друкувати

Коментарi

Додати коментар

Інші статті