Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
7 днів
18/06/2015 16:40

Нова патрульна поліція: керівників призначено

Днями перші особи МВС Арсен Аваков та Ека Згуладзе представили особовому складу нової патрульної поліції керівників: майбутніх очільників Департаменту патрульної служби Олега Савчина та патрульної служби міста Києва Олександра Фацевича.

Майже півроку минуло відтоді, як глава відомства Арсен Аваков заявив про початок процесу створення наступниці нинішньої міліції – української поліції в особі її пілотного проекту – нової патрульної служби. Відповідальні етапи – добір кадрів, їхні навчання та тренування – наразі пройдені. За лічені тижні, 4 липня, пат­рульні вийдуть на київські вулиці, вартувати порядок і спокій містян та гостей столиці.

«Дуже почесно бути першими поліцейськими в нашій країні, – зазначив Арсен Аваков, звертаючись до нових патрульних. – Водночас, це – велика відповідальність. Те, як відбуватиметься реформування МВС і чи повірять люди у зміни, залежить саме від вас».

Представляючи особовому складу керівників патрульної служби – Олега Савчина та Олександра Фацевича, – глава відомства наголосив, що вони зарекомендували себе як професіонали своєї справи. «Олег Савчин – людина цивільна, Олександр Фацевич – військовий. Але разом із вами вони робитимуть усе, щоб змінити ситуацію й повернути довіру людей до вартового порядку».

«Як командир „Світязя” Олександр Фацевич знав усе про своїх бійців, зокрема й чим вони жили поза лінією „фронту”. Скажімо, хтось не міг влаштувати дитину у садок. Олександр вишукував вільний час, їхав у те містечко чи село та вирішував проблеми, – долучилася до слів міністра Ека Згуладзе. – Це означає, що він – хороший командир. Я сподіваюся: таке ставлення до своїх колег успадкують і майбутні командири патрульної поліції».

Перший заступник міністра також акцентувала увагу на тому, що командирів рот нової патрульної служби обирали з тих, кому виказали найбільшу довіру самі поліцейські. «Їм знадобиться ваша підтримка, щоб продовжити спільну роботу», – наголосила Ека Згуладзе.

«Як майбутній шеф патрульної служби Києва я зроблю все можливе, щоб допомогти вам, захистити вас, – запевнив підлег­лих Олександр Фацевич. – Командири батальйонів, їхні заступники також будуть поруч. Що б не трапилося – ми завжди підтримаємо вас». 

Новопризначений очільник Департаменту патрульної служби Олег Савчин зауважив: «Попереду нас чекає багато випробувань. Нам потрібно зробити так, щоб повернути довіру населення до правоохоронних органів. Наша місія – служити людям та захищати їхні права. Разом ми побудуємо нову поліцію». 

 

Марія САЛЬНІК, «ІЗ» 

(за повідомленням прес-служби МВС України)

друкувати
Додати коментар

Інші статті