Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
Регіон
04/06/2015 15:56

Свято, що єднає українців

Щороку, у третій четвер травня, у День вишиванки, кожен свідомий українець вирушає з домівки, вбраним у гаптовану сорочку. Це всеукраїнське свято покликане не лише зберегти споконвічні народні традиції, а й інтегрувати їх у сьогодення. Відзначили його й у Львівському державному університеті внутрішніх справ.

Вишита сорочка завжди була не просто святковим одягом, а й потужним оберегом. Про це йдеться в багатьох народних обрядових піснях. А науковці стверджують, що за допомогою сакральних символів на вишиванках народ кодує свої «щастя і долю, життя і волю». Такої ж думки й вихованці та працівники львівського міліцейського університету, які цінують етнічне минуле предків і підтримують давні традиції. Вбрався у вишиванки практично весь науково-педагогічний склад економічного факультету та студенти факультету психології. Вони також узяли участь у патріотичному флешмобі – створили «живий» тризуб.

Свято завітало й у навчально-тренувальний центр «Верещиця». Курсанти факультету підготовки фахівців для підрозділів кадрового забезпечення та міліції громадської безпеки відзначили цей день оригінально. Традиційний чорно-червоний орнамент прикрашав не лише сорочки особового складу, а й будівлю гуртожитку, в якому живуть юнаки.

Як розповідають куратори проекту Юрій Кіцул та Андрій Пятак, ідея «вишити» стіни будівлі виникла спонтанно. Однак, завдяки підтримці керівництва факультету та великому ентузіазму курсантів, незвичний задум вдалось реалізувати. Першокурсник Артур Гуцало розробив ескіз. І, озброївшись пензлями, фарбами та гарним настроєм, майбутні правоохоронці, хлопці та дівчата, взялися за справу.

Активісти сподіваються наступного року залучити до святкових заходів ще більше учасників, а то й усю громаду ЛьвДУВС. І встановити власний рекорд!

Прес-служба ЛьвДУВС

друкувати
Додати коментар

Інші статті