Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
7 днів
04/06/2015 14:49

Відновлена з нуля й готова до бою

Як змінилася міліція Донеччини за цей рік та які проблеми є нині для неї найнагальнішими, розповів на прес-кон­ференції з підбиття підсумків діяльності органів внутрішніх справ за п’ять місяців 2015 року начальник ГУМВС України в Донецькій області В’ячеслав Аброськін.

«Міліцію Донеччини відновлено практично з нуля, наразі вона вже має змогу дати гідну відсіч злочинності та виконувати всі завдання, які ставлять Президент України та Уряд», – наголосив В’ячеслав Аброськін.

Штат міліції Донеччини знач­но скоротився. Якщо торік у квітні атестованих працівників було 15 тис., то тепер – 6 тисяч.

Загалом з ОВС області впродовж року було звільнено 7 819 працівників, з них за негативними мотивами – 4 506, зокрема за дискредитацію – 549 осіб.

Цього року звільнений 851 працівник: за негативними мотивами – 610, за дискредитацію – 55 осіб.

Багато хто з екс-міліціонерів, які порушили присягу та були звільнені з лав міліції, оскаржили своє звільнення в суді. Наразі винесені рішення щодо поновлення на службі 29 осіб, які своїми діями або бездіяльністю сприяли захопленню органів внут­рішніх справ у Донецьку та інших населених пунктах регіону.

«Але, як показало життя, не всі в міліції Донеччини – зрадники. Приміром, у Дебальцевому, перебуваючи в оточенні, під час збройної відсічі диверсійно-розвідувальній групі трагічно загинув один із найкращих офіцерів української міліції – начальник Дебальцевського міськвідділу міліції Євген Юханов», – розповів В’ячеслав Аброськін.

Тоді ж був поранений начальник карного розшуку обласного главку Артем Кисько – він втратив частину кисті, та мілі­ціо­нер Олександр Лаврушко, який дістав тяжку травму голови та тривалий час перебував у комі.

Серед героїв, які віддали власне життя, захищаючи мирних жителів Донеччини, – оперуповноважений Віталій Мандрик, що трагічно загинув під час знешкодження диверсійної групи, причетної до вчинення терактів у Маріуполі. Завдяки його подвигу черговий теракт, запланований зловмисниками, було зірвано.

Керівник міліції Донецької області також окреслив проблему, що стосується працівників міліції, які залишились вірними присязі та виїхали з тимчасово окупованої території.

«Таких міліціонерів – 1 812. Це наш золотий фонд, але це ще й живі люди – з дружинами, дітьми і великими соціальними проблемами. Майже рік вони працюють, не маючи ані житла, ані грошей на його оренду. Про цю проблему відомо міністру внутрішніх справ України. Докладається максимум зусиль задля її вирішення», – зазначив генерал Аброськін.

Прес-служба ГУМВС 

у Донецькій обл.

друкувати
Додати коментар

Інші статті