Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
7 днів
29/05/2015 10:10

Європейські партнери задоволені ходом реформ

22 травня завершився чотириденний візит до України делегації ЄС у складі представників Комітету з цивільних аспектів врегулювання кризових ситуацій (CIVCOM) під головуванням Яни Калімонової. Європейські партнери ознайомилися з перебігом реформ у секторі безпеки України та зустрілися з першим заступником міністра внутрішніх справ Екою Згуладзе – куратором реформ у міліцейському відомстві.

Під час візиту представники Місії ознайомилися з процесом підготовки до старту навчання нової патрульної поліції у Львові та Харкові, а також мали нагоду поспілкуватися з керівниками обласних управлінь міліції. «Саме реформування сектору громадської безпеки викликає в нас особливу зацікавленість, оскільки ми долучалися до розробки та підготовки проектів законів щодо розбудови нової правоохоронної системи в Україні, – зазначила під час зустрічі із представниками мас-медіа Яна Калімонова. – А для успішної реалізації запланованих перетворень у МВС необхідно імплементувати зміни не лише у столиці, а й у всіх регіонах країни». Відтак на основі побаченого європейські партнери сформулюють нові рекомендації та нададуть їх керівництву міліцейського відомства.

«Для нас надзвичайно важливо отримати від колег з ЄС практичні поради щодо впровадження реформ. Наша співпраця з Місією набуває нової форми. Відчуття партнерства та віри в наші сили додають нам упевненості в тому, що ми все робимо правильно», – наголосила, підбиваючи підсумки зустрічі, перший заступник міністра внутрішніх справ Ека Згуладзе.

Марія САЛЬНІК, «Моменти»

друкувати
Додати коментар

Інші статті