Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
7 днів
21/05/2015 11:54

Американський генерал задоволений перебігом навчань

У Головному управлінні Національної гвардії України відбулася робоча зустріч командувача Сухопутних військ Збройних сил США в Європі генерал-лейтенанта Фредеріка Бена Ходжеса та т. в. о. командувача Національної гвардії України генерал-лейтенанта Миколи Балана.

Було обговорено питання співробітництва.
– Ми допомагатимемо захищати ваше право боронити свою країну. І зробимо все, щоб нац­гвардійці опанували досвід американських військовослужбовців, – зазначив генерал-лейтенант Фредерік Бен Ходжес. Він також розповів про свої враження від візиту до Центру миро­творчої безпеки в Яворові, де українські військовики проходять навчання під керівництвом американських інструкторів, запевнивши, що задоволений перебігом навчань, і висловив готовність і надалі надавати допомогу в організації взаємодії.
Натомість генерал-лейтенант Микола Балан ознайомив американських колег із навчальними центрами НГУ, де можна проводити такі навчання. «Для нас надзвичайно важливо відточити свою бойову майстерність і опанувати досвід американських колег», – зазначив він.
Для членів делегації Сухопутних військ ЗС США цікавий досвід організації боротьби українських нацгвардійців проти сепаратистів. Особливу увагу американські колеги звернули на необхідність навчати населення в районі АТО поводженню із саморобними вибуховими пристроями. Досвід дій іноземних військ свідчить про важливість цієї роботи для максимального зменшення втрат серед мирного населення.
Наостанок сторони спланували подальшу роботу.
Прес-служба НГУ

друкувати
Додати коментар

Інші статті