Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
7 днів
21/05/2015 11:53

Законодавство про поліцію – для людей

Зміни у МВС – перший проект, яким Уряд продемонструє, що служить людям. Так перший заступник міністра Ека Згуладзе в інтерв’ю одному з національних телеканалів прокоментувала пакет внесених до Верховної Ради законопроектів щодо реформування Міністерства внутрішніх справ. 

Він містить низку новацій, які дадуть змогу скоротити процедури, зробити їх зрозумілішими людям, а також ефективно контролювати роботу патрульних поліцейських.

За словами Еки Згуладзе, зміни, які відбуваються в МВС нині, у процесі створення нової пат­рульної служби, – це перший проект, за допомогою якого Уряд продемонструє, що насправді служить людям. Однією з новацій є так званий елект­ронний протокол. Якщо нині на складання адміністративного протоколу доводиться витрачати 30–40 хвилин, то нова система допоможе прискорити цю процедуру, скоротивши процес до 7–8 хвилин. Крім того, таке нововведення дає змогу ефективно контролювати роботу патрульних нарядів. Кожен вхід до системи фіксуватиметься, тож можна буде відстежити результат.

Ека Згуладзе зазначила, що у внесених законопроектах передбачений унікальний підхід до системи штрафів. По-перше, сума штрафу обрана найменша. По-друге, у проекті змін прибрано «виделку» – можливість обирати між найменшою та найбільшою сумою, – що повинно звести нанівець корупційні прояви. По-третє, суму штрафу можна зменшити двічі, якщо сплатити його впродовж перших трьох днів.

– Ми хочемо, щоб цей процес був менш хворобливим, щоб людям було легко адаптуватися. Ми змінюватимемося разом, крок за кроком: поліція і громадянське суспільство, – зауважила перший заступник глави МВС.

Прес-служба МВС України

друкувати
Додати коментар

Інші статті