Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
7 днів
21/05/2015 11:51

Реформа МВС: Україна й надалі може розраховувати на всебічну підтримку США

У межах візиту заступника держсекретаря США Вікторії Нуланд до України 16 травня на базі підрозділу Національної академії внутрішніх справ відбулася робоча зустріч делегата американської сторони з міністром внут­рішніх справ Арсеном Аваковим.

У  заході також взяли участь посол США в Україні Джеффрі Пайєтт, перший заступник очільника міліцейського відомства Екатерина Згуладзе та ректор НАВС Володимир Чернєй. У фокусі зустрічі сторін опинилося питання співпраці Сполучених Штатів Америки та України в галузі реформування правоохоронної системи, що наразі триває. Місце проведення заходу обрано не випадково, адже в Навчально-науковому інституті підготовки фахівців для підрозділів міліції громадської безпеки, психологічної служби та Національної гвардії України НАВС відбувається підготовка кандидатів до служби у столичній новій пат­рульній поліції.

Вікторія Нуланд та Арсен Аваков вручили урядові нагороди – Почесні грамоти Кабінету Міністрів України – каліфорнійським поліцейським, які навчали українських інструкторів нової патрульної служби, за плідну співпрацю з правоохоронними органами України. Нагадаємо, що загалом у столиці працювало шестеро представників американської поліції: з Каліфорнії та міста Ріно, що у штаті Невада. Нині цю естафету перехопила команда вартових порядку зі штату Огайо. Потому заступник держсекретаря США мала змогу безпосередньо поспілкуватися з кандидатами до нової патрульної поліції та ознайомитися з тим, як відбувається процес їхньої підготовки.

«До випуску нових патрульних залишились лічені тижні. Американські дипломати – і за своїми враженнями, і на підставі звітів експертів – задоволені тим, як ми рухаємося в цьому напрямку, – зазначив по завершенні зустрічі глава МВС Арсен Аваков. – Підтверджено домовленість щодо підтримки Сполученими Штатами Америки реформи спецпідрозділів МВС, зокрема створення єдиного українського спецназу КОРД на кшталт американського SWAT».

Марія САЛЬНІК, «ІЗ» 

друкувати
Додати коментар

Інші статті