Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
7 днів
30/04/2015 11:10

Вдячність житиме у віках!

Напередодні 29-х роковин Чорнобильської трагедії в Міністерстві внутрішніх справ вшанували солдатів атомного фронту: пожежників, правоохоронців та військовослужбовців внут­рішніх справ, які 26 квітня 1986 року мужньо стали на захист людства від ядерного ворога.

Керівництво відомства, ветерани-чорнобильці, вдови, діти ліквідаторів, молоде покоління правоохоронців і всі ті, хто вважає своїм обов’язком віддати шану цим героям, зібралися біля Монумента, зведеного на подвір’ї МВС на пошанування працівників ОВС та військовослужбовців ВВ, які ліквідовували наслідки аварії на ЧАЕС.

Звертаючись до героїв Чорнобиля, заступник міністра внутрішніх справ Олексій Руденко зазначив: «Ми віддаємо данину шани та поваги всім, хто брав участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи – правоохоронцям, військовим, цивільним. Служба в екстремальних умовах стала випробуванням на мужність, професіоналізм та моральну зрілість для 33 тисяч працівників органів внутрішніх справ. Їхній героїзм заслуговує безмежної подяки».

Заступник міністра висловив вдячність Українській Асоціації «Чорнобиль» органів та військ МВС й особисто її голові – Василю Дурдинцю за всебічне сприяння у вирішенні соціальних проблем ветеранів-чорнобильців і запевнив, що відомство й надалі опікуватиметься долями ліквідаторів.

Своєю чергою, голова Української Асоціації «Чорнобиль» органів та військ МВС Василь Дурдинець, а в рік Чорнобильської трагедії – очільник оперативного штабу МВС УРСР у зоні аварії, – звертаючись до своїх побратимів, наголосив: «Ліквідатори-чорнобильці і вдень, і вночі діяли мужньо та відповідально, не шкодуючи свого життя і здоров’я. Вони з честю виконали свій службовий і громадянський обо­в’я­зок. Сьогодні серед нас немає багатьох побратимів, які виявили героїзм і пожертвували собою. Усі ми, хто живе нині, їм безмежно за це вдячні».

Присутні на заході по­м’я­нули ліквідаторів, що пішли із життя, хвилиною мовчання та поклали квіти до підніжжя Меморіалу. Потому за загиблими та померлими внаслідок Чорнобильської катастрофи ліквідаторами відслужили панахиду. Після мітингу-реквієму всіх його учасників запросили до Центру культури та мистецтв МВС, де відбулася церемонія нагородження ліквідаторів державними й відомчими відзнаками та було продемонстровано фільм «Чорнобиль – наш довічний біль». 

 

Марія САЛЬНІК, «Моменти»

друкувати
Додати коментар

Інші статті