Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
7 днів
30/04/2015 11:10

На газ накладено арешт

ГСУ МВС України здійснює досудове розслідування, розпочате за фактом розкрадання державного майна службовими особами «Газ України НАК „Нафтогаз України”» в особливо великих розмірах, шляхом зловживання службовим становищем.

У  результаті злочинних дій посадовців державою недоотримано коштів у розмірі 5,7 млрд гривень.
Головне слідче управління МВС України відкрило кримінальне провадження за ознаками ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, що вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою).
В середу, на засіданні Уряду Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив міністру внут­рішніх справ узяти під особистий контроль розслідування справи про мільярдні розкрадання, а також вжити заходів щодо арешту майна та повернення коштів до бюджету держави.
Станом на 18.00 29 квітня 2015 р.
Ухвалою Печерського районного суду м. Києва задоволено клопотання Головного слідчого управління Міністерства внутрішніх справ про накладення арешту на майже 500 млн куб. м природного газу, що зберігається в спеціальних сховищах ПАТ «Укртрансгаз» та належить підприємствам групи компаній «Ostchem». Також суд зобов’язав службових осіб «Укртрансгазу» прийняти на відповідальне зберігання згаданий вище природний газ та заборонити будь-яке розпорядження ним, зокрема продаж та передачу.
Прес-служба МВС України
друкувати
Додати коментар

Інші статті