Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
7 днів
30/04/2015 11:10

Арсен Аваков: «У нас вистачить і сил, і ресурсів»

Про реформування органів внутрішніх справ, ліквідацію МРЕВ, нову патрульну поліцію та збільшення кількості камер відеоспостереження на дорогах розповів міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков в ефірі одного з національних телеканалів.

За його словами, нині підготовлено та передано в парламент законопроекти «Про національну поліцію», «Про органи внутрішніх справ» та законопроекти, присвячені змінам Правил дорожнього руху, функціонуванню патрулів.

– Я дуже сподіваюсь на те, що глава держави підпише згадані законопроекти, і вони наберуть чинності не пізніше 1 червня, – зауважив Арсен Аваков.

Очільник міліцейського відомства наголосив, що для запобігання правопорушенням потрібно збільшити кількість камер відеоспостереження в громадських місцях і на дорогах. Це передбачено у згаданих вище законопроектах:

– Кількість камер відеоспо­стереження збільшиться в рази. Ми говоримо про те, щоб камери могли фіксувати фактично всі порушення на дорогах. На основі цих записів правоохоронці виписуватимуть штрафи, а порушникам надходитимуть так звані листи щастя.

Міністр внутрішніх справ України звернув увагу й на реформування ДАІ.

– Буде нова патрульна поліція. Між містами, на трасах працюватиме поки що ДАІ. У нас вистачить і сил, і ресурсів. Буде дорожній патруль. Ми повністю змінимо нинішню систему МРЕВ. До кінця року почне функціонувати новий сервісний центр із кардинально іншим рівнем обслуговування. Там громадяни зможуть оформляти все, що належить до компетенції МВС: від довідок про несудимість до реєстрації зброї.

Прес-служба МВС України

друкувати
Додати коментар

Інші статті