Субота, 12 грудня
громадсько-правовий тижневик
Тижневик « Іменем закону » та додаток « Моменти »
представляють об'єднане інтернет-видання imzak.org.ua
Рубрики Усі рубрики
7 днів
23/04/2015 17:01

Асоціація з ЄС: італійці готові

Італія завершила внутрішньодержавні процедури щодо ратифікації Угоди про асоціацію Україна – ЄС. 

Відповідний урядовий законопроект уже передано до Парламенту Італійської Респуб­ліки. Про це йшлося під час офіційного візиту до Італії міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова в розмові із сенатором, заступником міністра закордонних справ Італії Бенедетто Делла Ведова. Вони обговорили розвиток подій у зоні конфлікту на сході України, а також  імплементацію Мінських угод. Арсен Аваков акцентував увагу співрозмовника на тому, що тривають обстріли російською артилерією та мінометами позицій українських військових, які послідовно дотримуються режиму припинення вогню.

Італійська сторона поінформувала про позицію Уряду Італії в питанні віднайдення мирних шляхів розв’язання конфлікту. Бенедетто Делла Ведова розповів про підготовку візитів керівництва МЗС Італії до України.

Обговорюючи перспективи ратифікації Італією Угоди про асоціацію Україна – ЄС, пан Ведова зазначив, що необхідні процедури завершено ще в березні. Урядовий законопроект передано до Парламенту.

У контексті обговорення виконання українською стороною Плану дій з лібералізації візового режиму Арсен Аваков звернувся до співрозмовника з проханням: під час обговорення та ухвалення єв­ропейською стороною рішень щодо скасування візового режиму для громадян України врахувати прогрес, який був досягнутий українською стороною в цьому питанні.

Прес-служба МВС України

друкувати
Додати коментар

Інші статті